Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Panevėžio ligoninėje lankėsi medikai iš Ukrainos

Antrą kartą per pusmetį Panevėžio ligoninėje lankosi medikai iš Ukrainos. Jie susipažino su ligoninės darbu, domėjosi diagnostiniais tyrimais.
Ligoninė
Ligoninė / Gedimino Savickio/BFL nuotr.

Prieš pusantrų metų Ukrainos ir Lietuvos Sveikatos apsaugos ministerijoms pasirašius bendradarbiavimo sutartį, pasisemti patirties į Lietuvą atvyksta jau antra Ukrainos medikų delegacija.

„Jaučiame Lietuvos paramą. Lietuvoje gydomi sužeistieji, net sunkiai sužeisti. Paskutiniai atvyko šiomis dienomis. Jie bus operuojami, paskui reabilitacija. Už tai mes labai dėkingi Lietuvai“, – teigia Ukrainos sveikatos apsaugos ministerijos Tarptautinių ryšių sk. vedėja Viktorija Ševeliova.

Medikai lankėsi Panevėžio ligoninėje, stebėjo, kaip veikia naujausia apapratūra, labiausiai domėjosi intervencinės radiologijos skyriaus darbu. Panevėžiečiai medikai jau antrus metus teikia kardiologinę pagalbą visą parą.

Jaučiame Lietuvos paramą. Lietuvoje gydomi sužeistieji, net sunkiai sužeisti

„Ukrainoje, kaip ir Lietuvoje, ligonių daug, tik mūsų gyventojų mažiau, bet jūs esate labiau pažengę. Mes esame srities ligoninė, bet turime du angiografus, jau penkerius metus dirbame su jais, stengiamės pavyti Europą“, – sako radiologas iš Poltavos Ruslanas Sakevičius.

„Jie turi tokią pačią aparatūrą, gal mūsų situacija geresnė, Ukrainoje daug už ką ligoniams reikia mokėti, mūsų medicina daugiau mažiau yra nemokama“, – tvirtina Panevėžio ligoninės Intervencinės radiologijos sk. vedėjas Andrius Pranculis.

Nuo karo zonos pusantro šimto kilometrų nutolusioje Poltavos miesto ligoninėje dirbantis medikas sako, kad ligoninė pajėgi suteikti pagalbą sužeistiesiems.

„Į mūsų ligoninę patenka lengviau sužeisti, sunkiai sužeisti gabenami į Dnepropetrovsko, Odesos, Charkovo ligonines“, – sako neurochirurgas iš Poltavos Michailas Tončevas.

Kartu su gydytojais darbo organizavimu domėjosi ir slaugytojos.

„Jūsų slaugos lygis aukštesnis. Domėjomės, ar dažnai medicinos seselių darbą tikrina epidemijologinė stotis. Mus dažnai tikrina, jus mažiau. įdomu buvo sužinoti, kaip sekasi dirbti, kai mažiau kontrolės“, – teigia Rivnės srities medicinos seselių asociacijos prezidentė Liudmila Seminišina.

Medikai iš Ukrainos lankėsi ir Likėnų reabilitacijos ligoninėje bei Anykščiuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius