Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Per smegenų operaciją buvusi Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro smuikininkė griežė Mozartą

Dėl sunkios ligos smuikininkė Naomi Elishuv prieš dvidešimt metų buvo priversta mesti darbą Lietuvos valstybiniame simfoniniame orkestre. Tačiau atrodo, kad po ilgų gydymo metų moteris vėl galės griežti. Tai ji darė jau per smegenų operaciją, rašo „The Huffington Post“.
Naomi Elishuv grojo per operaciją
Naomi Elishuv grojo per operaciją / Youtube.com stopkadras

Iki šios operacijos, muzikantė negalėjo normaliai sugroti nė vieno kūrinio, nes dėl ligos jos rankos nuolat nevalingai virpėdavo.

Tačiau Tel Avivo medikams pavyko rasti būdą, kaip išgydyti smuikininkę. Į jos smegenis nuspręsta implantuoti specialų stimuliatorių. Tam, kad medikams viską pavyktų padaryti tiksliai, N.Elishuv buvo paprašyta groti tuo metu, kai jai bus atliekama ši sudėtinga operacija.

„Kai tik prijungėme aparatą, pastebėjome, kad pacientės rankos nustojo drebėjusios ir ji sėkmingai, emocionaliai, bet be jokių virptelėjimų, atliko Mozarto kūrinį. Buvo labai malonu dalyvauti tokios gerbiamos ir vertinamos muzikantės privačiame koncerte palatoje“, – teigė gydytojas Yitzhakas Friedas.

Operacija buvo filmuojama, o vaizdo įraše girdėti, kaip pacientė sušunka pagaliau galinti kontroliuoti savo judesius.

Vėliau smuikininkė džiaugėsi pagaliau „sugrįžtanti į gyvenimą“.

VIDEO: Naomi Elishuv grojo per operaciją

 

„Visada labiausiai mėgau groti smuiku, tačiau, deja, iki šiandien galėjau tik mokyti. Drebulys neleido man groti profesionaliai, o tai buvo labai sunku, nes muzikavimas – visas mano gyvenimas“, – kalbėjo moteris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius