Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pusė moterų nėštumo metu prisipažįsta vartojusios alkoholio

Tyrimai rodo, kad apie pusė moterų prisipažįsta nėštumo metu vartojusios alkoholio. Pasak medikų, dėl to galimi kūdikio vystymosi, augimo ir elgesio sutrikimai.
Nėštumas
Nėštumas / 123rf.com nuotr.

Lietuvos medicinos studentų asociacija Vilniuje, šiuo metu rengia akciją „Mama, noriu gimti blaivas“, kuria siekia atkreipti visuomenės dėmesį į šią problemą. Prie akcijos prisijungę žmonės teigia suprantantys alkoholio keliamą žalą nėštumo metu.

Viena iš galimų komplikacijų –  Vaisiaus alkoholinis sindromas, kuris pasitaiko maždaug  vienam iš tūkstančio naujagimių.

Pasak medikų, viena iš galimų komplikacijų –  Vaisiaus alkoholinis sindromas, kuris pasitaiko maždaug  vienam iš tūkstančio naujagimių.  Kol tėveliai Bernardinų parke bendrauja su jaunaisiais medikais ir specialistais, kartu atėję vaikai gali apsilankyti kūrybinėse dirbtuvėse, atlikti įvairias užduotis.

LRT Radijo kalbinti akcijos dalyviai teigė, jog negalima rizikuoti savo vaikų sveikata vartojant alkoholį, o galiausiai ir laikotarpis laukiantis nėra toks ilgas, kad nebūtų galima susilaikyti.

Medikai perspėja, kad nėštumo metu pavojingos ir labai mažos alkoholio dozės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius