-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 24

Startuoja projektas socialinės rizikos ir socialinių įgūdžių stokojančioms šeimoms

Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras ir Vilniaus miesto savivaldybės socialinės paramos centras organizuoja projektą „Šeimų klubas“, kuris šiais metais bus skirtas socialinės rizikos ir socialinių įgūdžių stokojančioms šeimoms.
Šeima
Šeima / Vida Press nuotr.

Projekto tikslas – stiprinti socialinės rizikos ir socialinių įgūdžių stokojančių

šeimų sveikatą, ugdyti bazinius socialinius įgūdžius, gerinti šeimos narių tarpusavio santykius ir skatinti šeimas leisti laiką drauge. Vykdydami šį projektą taip pat siekiame prisidėti prie visuomenės sveikatos netolygumų mažinimo.

Projektas „Šeimų klubas“ apima aktyvias, menines ir šviečiamąsias nemokamas veiklas šeimoms.

MANKŠTOS SU ŠEIMA

Treniruočių tikslas – paskatinti šeimą aktyviai leisti laiką kartu. Treniruočių metu siekiama panaudoti kiekvieną kūno raumenį ir kiekvieną sistemą, kad žmogus galėtų įrodyti sau, jog yra sveikas, stiprus ir geros formos bei labiau pasitikintis savimi.

MAISTO GAMYBOS UŽSIĖMIMAI

Maisto gamyba būna tiek nuobodus, tiek labai įdomus procesas. O maisto gamyba kartu su šeima kartais gali tapti tikru iššūkiu. Tėvams dažnai keblu pasirinkti patiekalus, kurie būtų ir sveiki, ir patiktų visiems šeimos nariams. Maisto gamybos užsiėmimuose orientuojamasi į komandinį darbą šeimoje bei grupėje. Gaminami paprasti, bet skanūs ir sveiki patiekalai. Taip pat sudaroma galimybė sužinoti ar pasikartoti sveikos mitybos bei sveiko maisto pasirinkimo principus.

PASKAITOS-DISKUSIJOS

Tėvams siūlome tris paskaitas-diskusijas temomis:

•„Šeimos planavimas“ (veda akušerė, psichologė);

•„Atsakomybė už save ir už kitą“ (veda socialinė pedagogė);

•„Psichologinis atsparumas (alternatyvų pasirinkimas)“ (veda socialinė pedagogė).

ASMENS HIGIENOS UŽSIĖMIMAI

Užsiėmimų metu dalyviai turės galimybę išmokti ar pasikartoti pagrindines asmens higienos taisykles. Kalbėsime apie tai, kaip tinkamai prižiūrėti savo odą, plaukus, dantis ir nagus, kad atrodytume gražiai, švariai ir tvarkingai.

DAILĖS TERAPIJA

Dailės terapija yra laisvas ir spontaniškas dalyvavimas kūrybos procese. Užsiėmimų metu bus lavinami pojūčiai: ne tik klausytis, bet ir išgirsti, ne tik žiūrėti, bet ir išvysti. Lavinami gebėjimai: smalsumas ir pažinimas – vaikai kartu su savo tėveliais, tyrinėdami ir eksperimentuodami, atranda pasaulį, suvokia gamtos ir žmogaus kūrybos grožį.

Vienai šeimai yra skirtas visas užsiėmimų ciklas, kurį sudaro mankšta, maisto gamybos užsiėmimas, trys paskaitos-diskusijos, vienas asmens higienos ir vienas dailės terapijos užsiėmimas (viso 7 užsiėmimai). Viename cikle gali dalyvauti 6-7 šeimos. Iki gruodžio mėn. planuojame įgyvendinti 7 ciklus (iš viso 42-49 šeimoms).

Užsiėmimų grafikas (atsisiųsti).

DĖMESIO: užsiėmimuose gali dalyvauti tik iš anksto užsiregistravę socialinės rizikos ir socialinių įgūdžių stokojančių šeimų nariai. Registraciją į užsiėmimus vykdo Vilniaus miesto savivaldybės socialinės paramos centras.

Vilniaus miesto visuomenės sveikatos biuro naujienas rasite ir „Facebook“ puslapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius