-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vlada Musvydaitė: Svarbiausia pradėti, o tuomet jau viskas tiesiog pasidaro

„Nemeluosiu, tikrai suvalgau beveik kasdien suvalgau po desertą, o kartais ir greito maisto, bet svarbiausia viską suderinti ir nepamiršti šviežių vaisių bei daržovių“, – pokalbį pradeda žinoma televizijos laidų vedėja, buvus profesionali sportininkė ir „Sporto biržos“ įkūrėja Vlada Musvydaitė.
Vlada Musvydaitė
Vlada Musvydaitė / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Kiekviena moteris turėtų valgyti desertą

Sportiška moteris neslepia, kad neįsivaizduoja kaitrios vasaros be šviežių ir sultingų vaisių bei daržovių. Karštuoju metų laiku pas ją namuose ar ant darbo stalo beveik visuomet rastume trešnių, melioną ar arbūzą, o lėkštėje – agurką ir pomidorą.

„Neįsivaizduoju savo dienos be vaisių ir daržovių. Dabar net nereikia galvoti – tiesiog automatiškai prie bet kokios patiekalo įsidedu ir nemažą kalną šviežių salotų. Mėgstu ir desertus, apskritai tikiu, kad kiekviena moteris turėtų juos valgyti ir neriboti savęs. Svarbiausia – saikas.

Nereikia eiti į kraštutinumus ir valgyti vien kažkokius produktus ar visiškai atsisakyti kitų. Idealiausia – rasti mitybos aukso viduriuką ir viską suderinti. Jei negalite gyventi be kepsnio, pasipjaustykite ir agurko. Labai geras šūkis – valgyk penkis kartus per dieną. Tai labai teisingas įprotis“, – sako Vlada.

Svarbiausia – bandyti ir ragauti

Moteris neslepia, kad nors anksčiau valgydavo beveik vien raudoną mėsą ar makaronus, tačiau tuomet pradėjo bandyti ir ragauti įvairius vaisius bei daržoves. Per visą dieną Vlada suvalgo daugybę skirtingų gardžių daržovių ir dar nesiskundė jokiomis problemomis.

„Mėgstu viską bandyti. Lygiai taip pat ir su sportu. Nors mano gyvenimo meilė yra bėgimas, tačiau jau esu išbandžiusi per 75 skirtingas sporto šakas. Negalėčiau pasakyti, kad teko priskanauti ir tiek skirtingų vaisių ar daržovių, tačiau tas skaičius tikriausiai panašus.

TV3 nuotr./Vlada Musvydaitė
TV3 nuotr./Vlada Musvydaitė

Tiesiog reikia bandyti. Bandyti pakeisti savo lietuvišką valgymo rutiną – bulvė, kepsnys ir pomidoras. Geriau sukrimsti kokią įdomesnę salotą ir galiausiai pamatysit, kaip pradėsit mėgautis pačiais įvairiausiais vaisiais ir daržovėmis iš visos Europos“, – savo patirtimi dalijasi Vlada Musvydaitė.

Pradėkime mažais žingsneliais

Vlada pasakoja, jog pati be galo mėgsta sportą ir sveiką maistą, nors nėra nei vegetarė, nei veganė, nei užkietėjusi ultramaratoninkė. Svarbiausia jai – gerai jaustis, o tai pasiekti nėra taip sudėtinga.

Vlada pasakoja, jog pati be galo mėgsta sportą ir sveiką maistą, nors nėra nei vegetarė, nei veganė, nei užkietėjusi ultramaratoninkė. 

„Reikia tiesiog pabandyti ir pradėti. Nueiti iki parduotuvės ir su šeima pasidaryti salotų, o ne nuvažiuoti į kavinę ir užsisakyti jų. Mažais žingsneliais pamatysime, kad nejučiom pradėjome ir sveikiau gyventi, ir geriau jaustis. Mano patarimas labai paprastas – pradėti“, – pasakoja visuomet besišypsanti Vlada.

Penki kartai per dieną

Vlados patarimo laikytis visiškai paprasta. Dabar galite atsistoti nuo sofos ir su šeima nueiti į artimiausią prekybos centrą ar turgelį paieškoti naujų vaisių ir daržovių. Iš visos Europos Sąjungos pas mus atkeliaujantys augalai tikrai sukuria nemažą pasiūlą net ir išrankiausiam skoniui, o Europos Sąjunga griežtai reglamentuoja pastarųjų auginimą, prižiūri ne tik saugojimą, bet ir gabenimą bei pardavimą. Tokiu būdu užtikrinama itin aukšta kokybė ir saugumas.

Europos Komisija nuolat konsultuojasi su mokslininkais iš visos Europos, dirbančiais Europos maisto saugos tarnyboje. Vadovaudamiesi jų rekomendacijomis koreguoja reikalavimus augintojams, tiekėjams ir patiems pardavėjams.

Kadangi vasara – jau čia, prekybos centruose ieškokite iš visos Europos Sąjungos atkeliaujančių kokybiškų produktų, kurie ne tik papildys jūsų racioną, bet ir suteiks geros nuotaikos.

fhfhj-541aeeb03a00e

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius