-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Daugiau pažangių ISM studentų studijuos nemokamai

Šiemet į ISM Vadybos ir ekonomikos universitetą įstojusieji studentai galės gauti daugiau studijų krepšelių nei pernai – valstybės finansavimas bus suteiktas 150 bakalaurų ir 15 magistrantų. Taip pat universitetas suteiks galimybę didesniam skaičiui pažangiausių studentų pelnyti visiškai nemokamas studijas – tai lems nustatytas konkursinis balas.
ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas
ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas / ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto nuotr.

„Norintieji studijuoti, įvertinę faktą, kad tiek valstybiniame, tiek privačiame universitete gali pelnyti valstybės finansavimą ar visiškai nemokamas studijas, turi didesnę pasirinkimo laisvę ir yra labiau motyvuoti rinktis kokybišką mokslą Lietuvoje, o ne tik dairytis universitetų užsienyje, – pažymi ISM rektorius dr. Nerijus Pačėsa. – Be to, universitetams suteikiant lygias teises, skatinama jų konkurencija, padedanti kelti bendrą studijų kokybės lygį šalyje“.

Kadangi studijų mokestis ISM didesnis nei studijų krepšelio dydis, pernai universitetas nusprendė geriausiems studentams finansuoti skirtumą tarp studijų kainos ir valstybės finansavimo. Praėjusiais metais nemokamas ISM studijas pelnė 30 aukščiausiais rezultatais įstojusių bakalaurų ir 2 magistrantai. Šiemet skirtumas tarp studijų kainos ir valstybės finansavimo bus padengiamas visiems bakalaurams, kurių konkursinis balas lygus 20,5 ar daugiau, ir dviems geriausiems magistrantūros studentams.

Remiantis naujai įsigaliojusia studijų finansavimo tvarka, studijų krepšeliai bakalauro studentams skiriami pagal ankstesniųjų mokslo metų priėmimo duomenis. Šiemet privačių universitetų studentams suteikiamas krepšelių kiekis lygus 30 proc. nuo 2008 metais priimtų studentų skaičiaus (pernai – 20 proc.). Valstybiniams universitetams numatyta skirti 110 ar 150 proc., priklausomai nuo studijų krypties. Magistrantūros studentams krepšelių kiekis skiriamas pagal universitetų mokslinius pasiekimus.

ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas šiuo metu ruošia tarptautinio verslo ir komunikacijos, ekonomikos ir politikos, ekonomikos bei verslo vadybos bakalaurus, vykdo tarptautinės magistrantūros ir vadovų studijas. Nuo rudens Kaune pradės vykdyti naują finansų ir apskaitos bakalauro studijų programą. Žurnalo „Valstybė“ paskelbtais duomenimis, ISM ekonomikos studijų absolventai yra vieni daugiausiai uždirbančiųjų iš visų ekonomiką baigusiųjų šalyje. Šiuo metu ISM studijuoja apie 1800 studentų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius