-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ERASMUS patirtis. Ispanų studentai: jei švęsti, tai švęsti iš tikrųjų!

Kas jau kas, o ispanai švęsti moka. Ir kalbėdami apie „fiestą“ minty jie turi laisvadienius (arba bent jau sutrumpintas darbo valandas), uždarytus universitetus ir mokyklas, o mieste – šurmulį visą savaitę. Nors tikroji šventė tik pirmadienį, jau nuo penktadienio Alcala de Henares miesto, kuriame šiuo metu studijuoju, centre vyksta Don Kichoto mugė, miestiečius džiuginsianti iki trečiadienio vakaro.
Don Kichoto mugė
Don Kichoto mugė / Kristinos Aksamitaitės nuotr.

Vietos spauda jau dabar prognozuoja, kad palankūs orai (šiandien pas mus 28 laipsniai šilumos!) į šventę sutrauks rekordinį skaičių žmonių.

Miesto centras nuklotas prekystaliais, ant kurių – gausybė gardumynų: rūkyti gaminiai ir sūriai, kurie iš toli kutena nosis ir kviečia jų paragauti, daugybė rūšių prieskonių, švieži tešlos kepiniai ar įvairiaspalviai cukrumi pagardinti saldumynai.

Kristinos Aksamitaitės nuotr. /Don Kichoto mugė
Kristinos Aksamitaitės nuotr. /Don Kichoto mugė

Čia duris atvėrusios laikinai įrengtos kavinukės, kviečiančios atsigaivinti ar užkrimsti ko nors skanaus. Dailiosios lyties atstovės, apsilankiusios šventėje, nepraeina per rankų darbo papuošalų, odos gaminių, kvapnių muilų ar aliejų, taip pat mielų niekučių namams prekystalius. Vyrai būriuojasi prie iš metalo lydytų ginklų ar medinių lankų.

Kristinos Aksamitaitės nuotr. /Don Kichoto mugė
Kristinos Aksamitaitės nuotr. /Don Kichoto mugė

Ispanų studentai jau netruko pasinaudoti tuo, kad pirmadienį Alcala de Henares mini savo šventę – ispanų rašytojo Migelio de Servanteso (Fiesta del Día de Cervantes/Fiesta en Alcalá de Henares – isp.), kurio gimtinė būtent šis miestas, garbei, o trečiadienį švenčiama Kristupo Kolumbo Amerikos atradimo diena (Día de la Hispanidad – isp.). Būtent todėl šią savaitę į paskaitas keliausiu tik ketvirtadienį. Mat vietiniai studentai su dėstytojais susitarė antradienį taip pat padaryti laisvadienį. Anot jų, juk, jei švęsti, tai švęsti iš tikrųjų!

Daugiau ERASMUS pasakojimų iš Ispanijos ir kitų šalių rasite čia.

Buvai išvykęs pagal ERASMUS mainų programą? Pasidalink savo patirtimi su kitais, siųsdama(s) ją e.paštu studentai@15min.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius