-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ERASMUS patirtis: receptas interneto dienoraščiui (XI dalis)

Trumpas komentaras buitinio realizmo tema.
Taip malšinamas namų ilgesys.
Taip malšinamas namų ilgesys. / Vytauto Ulozo nuotr.

Daugiau Vytauto pasakojimų rasite čia.

Ko reikia norint turėti interneto dienoraštį, tinklaraštį arba tiesiog BLOG‘ą? Pirmiausia, reikia leisti dienas, pageidautina turiningai. Tada būtinai reikia prisėsti, pagalvoti, galvoje susidėlioti ir viską aprašyti. Na, ir galų gale, reikia interneto. Būtent čia ir yra sudėtingiausia dalis, kadangi internetas yra bene vienintelis dalykas, kurio trūksta mūsų apartamentuose.

Būnant bute rodo bent kelis bevielio interneto šaltinius, tačiau visi apsaugoti slaptažodžiu. Dėl šios priežasties pastarąsias dienas medžiojome kaimynus ir bandėme susitarti, kad leistų kartu dalintis savo internetu. Ir jiems pigiau būtų, ir mes, esant reikalui, galėtume panaršyti. Gaila, kad dauguma kaimynų apie internetą išmano ne per daugiausia ir dažniausiai atsako, kad jo neturi arba naudojasi laidiniu, o ne bevieliu internetu. Paieškos buvo nesėkmingos, bet bent jau susipažinome su kaimynais. Kitas variantas yra įsivesti kabelinį internetą. Moki 40 eurų per mėnesį, bet kartu gauni 100 televizijos kanalų, SIM kortelę ir dar kažką. Gal ir nieko, bet laukti reikia 2–3 savaites.

Šiandien įvyko persilaužimas. Pasivaikščiojau po laiptinę su kompiuteriu ir antrame aukšte pavyko prisijungti prie vieno atviro bevielio interneto tinklo. Kiti lietuviai labai džiugiai pasitiko šią naujieną, todėl dalį vakaro praleidome laiptinėje, bandydami susisiekti su namiškiais Lietuvoje. Dabar turime visus internetinio dienoraščio ingridientus. Bent jau laikinai, kol pavyks ką nors suderinti dėl normalesnio interneto. Nuotraukose matosi, kaip XXI amžiuje malšinamas namų ilgesys.

Bus daugiau!

Vytauto Ulozo dienoraštis.

Buvai išvykęs studijuoti svetur pagal ERASMUS mainų programą? Dar neišblėso ten patirti įspūdžiai bei nuotykiai? Pasidalyk ERASMUS patirtimi su kitais studentais. Savo pasakojimą ir keletą nuotraukų siųsk el. paštu studentai@15min.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius