Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ERASMUS patirtis: turistus šiurpinanti kripta ir senovinių automobilių garažas (nuotraukos)

Pastaruoju metu įvyko įvairių įdomių dalykų, apie kuriuos norisi papasakoti. Tai nėra taip paprasta, tačiau pasistengsiu prisiminti ir pasidalyti tuo, kuo gyvename šias savaites.
Senovinių automobilių garaže
Senovinių automobilių garaže / Vytauto Ulozo nuotr.

Daugiau Vytauto pasakojimų rasite čia.

Vieno iš pasivažinėjimų metu, kaip visada, užtikome naujų įdomių miesto vietų. Šį kartą – tai truputėlį sąvartynas, truputėlį muziejus po atviru dangumi. Vienas vyrukas iš metalo laužo ir kitokių medžiagų kuria įvairias skulptūras. Jis jau sukūrė pakankamai nemažą parkelį, kur puikuojasi jo darbai. Yra visokių – ir keistų, ir juokingų, ir sudėtingų, tad pasižvalgyti ir pafotografuoti buvo tikrai smagu. Tarp skulptūrų yra keletas suoliukų, stalas ir net kažkas panašaus į barą, tad neabejoju, kad vakarais čia susirenka nemažai jaunų žmonių, nors pati vieta ir nėra pati jaukiausia.

Kita įdomi vieta, kurią suradome, tai – vyno išparduotuvė. Didžiulis angaras, kuriame galima rasti daugybę vyno rūšių, kitokių gėrimų bei pirkti juos dideliais kiekiais ir už gerokai mažesnę kainą. Reikės ten sugrįžti, kai ieškosime lauktuvių parvežti į Lietuvą, juk būtent vynu šis regionas ir yra garsiausias.

Vytauto Ulozo nuotr. /Alkoholio iaparduotuvė
Vytauto Ulozo nuotr. /Alkoholio išparduotuvė

Nereikėtų galvoti, kad būdami čia tik po parduotuves vaikštome. Kažkada anksčiau rašiau apie St. Michelo katedrą ir šalia esantį bokštą. Būtent jame mes ir apsilankėme. Bokšto apačioje įrengta kraupoka kripta, kurioje archeologai yra radę senovinių palaikų. Nežinau, iš kur tas noras gąsdinti turistus, bet toje kriptoje groja šiurpi muzika, apšvietimas labai menkas, o ant sienų kabo apšviestos lavonų nuotraukos. Prie įėjimo net padėta pagalvių, su mintimi, kad čia puiki vieta prisėsti ir pamąstyt apie gyvenimą… Nežinia, kas pradėtų lįsti į galvą ten besėdint, tačiau mes iš ten greit pasišalinom ir pradėjome kopti į bokšto viršūnę. Lipi, lipi, vis sukiesi, kol pagaliau pasieki apžvalgos aikštelę. Sustoti pusiaukelėje būtų negražu, todėl dar keliasdešimt laiptų ir atsidūrėme viršutinėje apžvalgos aikštelėje. Pati bokšo viršūnė iškilusi dar gerokai aukščiau, tačiau ir nuo aikštelės galima pasigrožėti viso miesto panorama, nes kaip jau minėjau anksčiau, šis bokštas yra vienas aukščiausių miesto pastatų. Atsiveriantis vaizdas tikrai atperka tą kopimą laiptais. Iš viršaus matosi visas Bordo senamiestis, upė, tiltai, daugybė stogų ir miesto gyvenimas. Na, bet ką čia pasakoti, jei viską galima pamatyti nuotraukose.

Vytauto Ulozo nuotr. /Bordo  ia aukatai.
Vytauto Ulozo nuotr. /Bordo – iš aukštai.

Pakeliui namo, kadangi buvau su dviračiu, nusprendžiau aplankyti vieną kaimyną. Visai netoli mūsų namų veikia autoservisas, kur pagyvenęs prancūzas taiso senovinius automobilius. Prie jo garažo visada stovi nematytų egzotiškų automobilių, tad buvo labai smalsu pažiūrėti, kas įdomaus stovi garažo viduje. Eksponatų yra tikrai įspūdingų ir smagu, kad galėjau juos nufotografuoti.

Tiek trumpai šį kartą, nes nuo šiol mažiau kalbų ir daugiau vaizdų, tad gero žiūrėjimo.

Bus daugiau!

Vytauto Ulozo dienoraštis.

Buvai išvykęs studijuoti svetur pagal ERASMUS mainų programą? Dar neišblėso ten patirti įspūdžiai bei nuotykiai? Pasidalyk ERASMUS patirtimi su kitais studentais. Savo pasakojimą ir keletą nuotraukų siųsk el. paštu studentai@15min.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius