-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos jaunimo savaitė kviečia diskutuoti apie jaunimo nedarbą ir kitas svarbias problemas

Gegužės 15-21 d. Europos Sąjungoje vyks renginiai, skirti Europos jaunimo savaitei. Renginiais siekiama atkreipti ypatingą dėmesį į jaunimo situaciją ir problemas, ieškoti tų problemų sprendimo būdų.
Bedarbis
Bedarbis / Edgaro Anisimenko/BFL nuotr.

Savaitės metu bus pristatomi ES programos „Veiklus jaunimas” rezultatai, pristatomi gerosios praktikos pavyzdžiai. Lietuvoje Europos jaunimo savaitės metu vyks daugiau nei 30 renginių 17-oje Lietuvos savivaldybių.

Kas penktas jaunas žmogus (15-29 m.) Europos Sąjungoje neturi darbo, beveik tiek pat yra ant skurdo ribos. Šiuo metu ES prezidentaujančių valstybių trejetas - Ispanija, Belgija ir Vengrija - kartu su jaunimą atstovaujančiomis organizacijomis Europoje nutarė didelį dėmesį savo prezidentavimo laikotarpiu skirti ES jaunimo strategijoje numatytam tikslui – socialiniam užimtumui didinti. 2010 – 2011 m. Europoje vyko konsultacijos, konferencijos ir kiti renginiai jaunų žmonių nedarbo problemai spręsti vietos, nacionaliniame ir Europos lygmenyse. Gegužės 15 – 21 d. vyksiančios Europos jaunimo savaitės metu Europos jaunimo organizacijų atstovų parengtos rekomendacijos bus pristatytos Europos Komisijos, Europos Parlamento ir ES Tarybai prezidentaujančių valstybių atstovams.

17-oje Lietuvos savivaldybių vyksiantys renginiai siekia paskatinti jaunimo ir už jaunimo politiką atsakingų asmenų diskusijas apie jaunimo problemas, ypatingą dėmesį skiriant jaunų žmonių nedarbo problemai. Jauni žmonės kartu su savivaldybių atstovais organizuoja seminarus, diskusijas, kviečia spręsti problemas per graffiti ar savanoriaudami senelių globos namuose, kuria filmus ir rekomendacijas jaunimo situacijos gerinimui. Su Lietuvoje vykstančių renginių aprašymu galite susipažinti čia: www.jtba.lt/savaite_veiklos

Briuselyje vyks Europos jaunimo savaitės renginiai Europos lygmeniu. Juose dalyvausiantys trys jauni žmonės iš Lietuvos pateiks savo siūlymus ir diskutuos su Komisijos nariais A. Vassiliou ir L. Andor. Briuselyje bus surengta Europos jaunimo apdovanojimų ceremonija, kurios metu bus pagerbti geriausi programos „Veiklus jaunimas“ savanorystės projektai. Apdovanojimams nominuotas Lietuvos organizacijos „Deineta“ Europos savanorių tarnybos projektas, įtraukęs 12 savanorių iš kitų Europos valstybių į Lietuvoje veikiančių socialinių įstaigų veiklas. Apie renginius vykstančius Briuselyje informuos jaunoji žurnalistė Vidmantė Dubickaitė iš Lietuvos, kuriai tik 17 metų.

Europos jaunimo savaitės metu jaunimo organizacijos bus skatinamos dalyvauti ES programoje „Veiklus jaunimas“, kviečiamos dalintis patirtimi ir plėtoti savanorišką veiklą. Tyrimai rodo, kad programoje „Veiklus jaunimas“ ir savanoriškoje veikloje dalyvavę jauni žmonės tapo verslesni, įgijo reikalingų kompetencijų įsidarbinimui ir tolimesnei karjerai.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius