-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Facebook“ uždaroje grupėje Australijoje – studentų intymios nuotraukos

Vieno Australijos universiteto studentai buvo sukūrę ir aktyviai komentavę socialinio tinklalapio „Facebook“ uždaroje grupėje, kurioje buvo viešinamos studentų nuotraukos, kuriose jie – nuogi, girti, besišlapinantys ir net užsiimantys seksu.
Uždaroje „Facebook“ grupėje patalpinta nuotrauka
Uždaroje „Facebook“ grupėje patalpinta nuotrauka / „Facebook“ nuotr.

Šiuo metu grupė, turėjusi 900 vartotojų, jau ištrinta. Ji buvo sukurta ir valdoma Australijos Macquarie universiteto studentų. Uždara grupė, veikusi trejus metus, buvo uždaryta tik šių metų gegužę. Šią savaitę universiteto studentai šį atvejį paviešino aukštosios mokyklos laikraštyje „Grapeshot“. Jame rašoma, kad studentai fotografuodavo ir filmuodavo jaunuolius ir poreles baruose, privačiuose vakarėliuose, žinoma, be jų žinios, o tuomet talpindavo šios vaizdus minėtoje grupėje.

Australijos Macquarie universiteto studentė Sara Motawi vietos spaudai pasakojo, kad daugybė studentų miestelio gyventojų dabar gyvena baimėje, kad gali atsidurti internete, to nė košmare nesapnavo.

„Pastebėjau, kad kai kurie draugai vengia vakarėlių, nes baiminasi, kad bus tokiu būdu išjuokti“, – kalbėjo mergina. Anot jos, tai – nežmogiška, ypač naujų studentų atžvilgiu.

Universiteto atstovė sakė, kad aukštoji mokykla buvo perspėta apie sukurtą grupę, kurioje atsidūrė tam tikri studentai dar gegužę ir nedelsiant ėmėsi veiksmų, kad to puslapio nebeliktų.

„Mes nedelsiant ėmėmės aiškintis šį atvejį, kai tik gavome apie jį informacijos“, – tikino universiteto atstovė. Pasak jos, universitetas netoleruoja jokio nesocialinio bendravimo, taip pat ir atitinkamų komentarų internete.

„Buvo įkeltos nuotraukos studentų, kurie dalyvavo seksualinėje orgijoje“, – teigiama pranešime studentų laikraštyje. Tinklalapyje pasipylė komentarai apie jos dalyvių tapatybę, taip pat įžeidimai jų atžvilgiu. Kai kuriuose vaizdo įrašuose, kurie buvo paviešinti, studentai užsiima seksu, viešai šlapinasi, yra nuogi. Vienas iš komentatorių po nuotrauka, kurioje bučiuojasi pora, rašė: „Neatrodo, kad jai tai patiktų“.

Kai kurie komentavo, kad šiuo atveju buvo pasinaudota jaunuolių padėtimi, kad šie apsvaigę nuo alkoholio. „Aš buvau sukrėsta. Nemanau, kad tai, ką jie darė, buvo gerai, tačiau žmonės nežinojo, kad jie fotografuojami ar filmuojami, jie nežinojo, kad atsidurs internete ir bus aptarinėjami“, – rašė viena iš studenčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius