-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Fizikai savo šventės metu kvies išbandyti neeilines atrakcijas

46-ajį kartą šeštadienį prasidės Vilniaus universiteto studentų organizuojamos fizikų dienos – „FIDI“. Organizacinio komiteto vadovas Tomas Dambrauskas pasakojo, kad šiemet šventės dalyvių lauks daug įvairiausių atrakcijų: bus galima šaudyti iš arbaleto, užlipti ant bombų, kad ir netikrų, pamatyti įspūdingas liepsnas ir t.t.
„FiDi 42“. Milžiniškos „FiDi“ raidės
„FiDi 42“. Milžiniškos „FiDi“ raidės / „FiDi“ organizatorių nuotr.

„Fidi“ šventę sudaro trys dalys: dieninė, eisena ir vakarinė. Dieninė dalis šiemet prasidės 10 val. Saulėtekio alėjoje prie fizikos fakulteto. Čia atsidarys vadinamasis „Fizlendas“. Tai milžiniškas atrakcionų parkas.

„Pavyzdžiui, padarėme tokį kaip arbaletą, su kuriuo galėsime šaudyti į taikinį. Padarėme metano bokštą su putomis, kurios yra lengvesnės už orą. Jos kils į viršų, mes jas padegsime ir bus labai graži liepsna. Padarėme trebušetą, kuris sverto principu meta dalykus tolyn.  Taip pat sukonstravome tokį stendą, ant kurio vaikščiosime ir galėsime užlipti ant bombos, aišku, nerealios“, – „Žinių radijo“ laidoje „Ryto espresso“ pasakojo T. Dambrauskas.

„Toliau 15 val. bus eisena. Mūsų simbolis, mūsų dinozauras pagal tradiciją važiuos atsiprašyti filologių, nes kadaise yra suvalgęs vieną nekaltą filologę. Vakarinės dalies durys atsidaro 20 val., koncertas prasideda 21 val.  Šiais metais mes įsikūrėme Vingio parko estrados viduje, po tribūnomis. Bus tokios grupės kaip „G&G sindikatas”, iš Estijos pasikvietėme vieną grupę, taip pat koncertuos „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, – renginį pristatė organizatorius.

„Mes esame studentai, bandome parodyti savo maksimalizmą, ką galime pasiekti, kad galime pasiekti viską“, – apie studentų tikslą kalbėjo T. Dambrauskas

Organizatorius pasakojo, kad kasmet dinozauras yra prikeliamas tarsi iš naujo. Jo platforma, pasak T. Dambrausko, jau yra pasikeitusi 6 kartus: „Manau, nuo pirmojo karto nėra likusios nei vienos tos pačios detalės. Vis kažkas lūžta, vis kažkas genda. Kiek girdėjau, veteranai 50-ajai „FIDI“ šventei planuoja daryti išmanųjį dinozaurą.“

„Mes esame studentai, bandome parodyti savo maksimalizmą, ką galime pasiekti, kad galime pasiekti viską“, – apie studentų tikslą kalbėjo T. Dambrauskas.

Praėjusiais metais „FIDI“ tapo Vilniaus miesto švente, tad savivaldybė šiais metais  taip pat prisideda prie šventės populiarinimo. T. Dambrausko teigimu, renginio reklama yra gausesnė.

Visi norintys sudalyvauti fizikų dienose – dieninėje dalyje ir eisenoje – tai galės padaryti nemokamai. Vakarinė  dalis kainuos 15 – 19 Lt.

Pirmą kartą ši šventė suorganizuota 1969 m. kovo 29 d.

Visą laidos įrašą galite išgirsti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius