-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gruodžio mėnesį Lietuvos universitetuose siaus pavasaris

Prasidėjus žiemai, Lietuvos studentai galės mėgautis pavasariu. Viešoji įstaiga „Kino pavasaris“ ir Lietuvos aukštosios mokyklos, kartu su prekybos tinklu IKI, tęsia projektą „Kino pavasaris tavo universitete“ ir gruodžio mėnesį žada ne tik gero kino dozę, bet ir kino profesionalų paskaitas.
Festivalio „Kino pavasaris“ logotipas
Festivalio „Kino pavasaris“ logotipas

Artėjančios sesijos vargus gruodžio mėnesį siūloma išblaškyti filmu „Auklėtojai“. Tai vokiečių režisieriaus Hanso Weingartnerio filmas, kuris buvo ypač palankiai įvertintas 2006-ųjų „Kino pavasario“ žiūrovų. Tai filmas apie maištingus jaunuolius, norinčius pakeisti pasaulį ir prieštaraujančius nusistovėjusioms visuomenės normoms. Šis filmas ypač tinka viskuo besidomintiems ir „plaukiantiems prieš srovę“ studentams.

Filmas „Auklėtojai“ vakar parodytas Vytauto Didžiojo universitete. Vilniaus universitete ir Kauno technologijos universitete jis bus rodomas gruodžio 6 dieną, Vilniaus dailės akademijoje ir Vilniaus dailės akademijos Kauno dailės fakultete – gruodžio 7 dieną, Vilniaus Gedimino technikos universitete ir Lietuvos sveikatos mokslų universitete – gruodžio 8 dieną. Taip pat šiuo filmu studentai džiaugsis ISM ir Vilniaus universiteto Kauno humanitariniame fakultete gruodžio 9 dieną, Vilniaus pedagoginiame universitete gruodžio 13 dieną, Mykolo Romerio universitete ir Klaipėdos universitete gruodžio 14 dieną bei Šiaulių universitete gruodžio 15 dieną.

Keisti požiūrį į lengvabūdiškas jūrų gyvūnų pramogas turėtų paskatinti ir filmas „Įlanka“. Šis, „Oskaru“ apdovanotas ir 2010–ųjų „Kino pavasarį“ sudrebinęs dokumentinis filmas, jaudina, įkvepia, liūdina. Šis filmas taip pat gruodžio mėnesį bus rodomas Lietuvos aukštosiose mokyklose.

Šį gruodį projektas „Kino pavasaris tavo universitete“ pasipildys ir edukacine dalimi. Vilniaus universiteto bei Vilniaus dailės akademijos studentų pageidavimu, kino kritikė Izolda Keidošiūtė skaitys paskaitą „Dešimt didžiųjų Europos režisierių“. Šios paskaitos metu kino eruditė studentus supažindins su garsiausiais ir įtakingiausiais Europos kino režisierių – F. Fellini, M. Antonioni, I. Bergman, A. Tarkovskij ir kt. – gyvenimu ir kūryba. O Kaune universitetų studentams scenaristas Saulius Drunga, kuris buvo apdovanotas Kanų kino festivalyje už geriausią scenarijų, pristatys kino filmo scenarijaus rašymo pagrindus.

Galima sakyti, kad Lietuvos aukštųjų mokyklų studentai – nepasotinami kinu. Lietuvos aukštųjų mokyklų kalėdiniai renginiai taip pat bus pripildyti kino magijos – „Kino pavasaris tavo universitete“ rodys specialų šventinį filmą „Linksmų Kalėdų“.

Projektas „Kino pavasaris tavo universitete“ nuo mokslo metų pradžios džiugina trylikos aukštųjų mokyklų studentus didžiuosiuose Lietuvos miestuose. Studentams skirtas nemokamo gero kino projektas siekia supažindinti akademinį jaunimą su kokybišku nepriklausomu kinu, paskatinti juo domėtis, nagrinėti ir suvokti kino meną.

Studentams jau parodyta viena geriausių danų ironiška komedija „Adomo obuoliai“, japonų tragikomedija „Achilas ir vėžlys“, siutulį sukėlusi režisieriaus Chris Atkins dokumentika filme ir su lietuviškais personažais „Žvaigždžių liga“. Iš viso aukštosiose mokyklose jau parodyta daugiau nei 30 kino filmų seansų ir sulaukė didelio studentų susidomėjimo.

Vilniaus tarptautinis kino festivalis „Kino pavasaris“ rengiamas jau šešioliktą kartą. 2011–aisiais didžiausias kino renginys Lietuvoje džiugins žiūrovus kovo 17–31 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius