-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš mokyklos suolo – tiesiai į darbą tarptautinėje IT įmonėje

Lietuvos moksleiviai baigę mokslus gali rinktis ne tik tradicinius ateities variantus – studijas bei darbą – tačiau ir praktiką, kuri padėtų lengviau apsispręsti dėl tolimesnės karjeros. Šią idėją jau kelerius metus įgyvendina kompanija „Barclays“, kuri priima į mokamą praktiką, o vėliau įdarbina mokyklų bei kolegijų abiturientus. Tokią programą pradėjusi Didžiojoje Britanijoje, kelis metus kompanija ją įgyvendina Lietuvoje ir JAV.
Didžiosios Britanijos bankas „Barclays“
Didžiosios Britanijos bankas „Barclays“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„IT specialistų trūkumo problemą Lietuvoje gali spręsti pačios įmonės, skirdamos didesnį dėmesį studentų, moksleivių praktikoms. Suteikdami galimybę jauniems žmonėms pas mus atlikti praktiką, leidžiame jiems pagilinti IT žinias ir suprasti, ar IT specialisto darbas jiems yra tinkamas. Atliekantiems praktiką atveriame karjeros perspektyvas ir turime šansą juos išsiugdyti gerais specialistais“, – teigia „Barclays“ technologijų centro vadovas Giedrius Dzekunskas.

Didžiojoje Britanijoje ir Lietuvoje vystančios Pameistrystės programos (Apprenticeship Programme – angl.) metu abiturientai kviečiami atlikti 2 metų trukmės praktiką „Barclays“. 2010 m. Didžiojoje Britanijoje pradėta įgyvendinti programa jau davė vaisių – daugiau nei 95 proc. praktiką atlikusių jaunuolių ir toliau dirba įmonėje. Šiais metais projektas bus pradėtas įgyvendinti kitose šalyse.

Suteikdami galimybę jauniems žmonėms pas mus atlikti praktiką, leidžiame jiems pagilinti IT žinias ir suprasti, ar IT specialisto darbas jiems yra tinkamas. 

Programos metu mokyklos ir kolegijos abiturientai visu etatu dirba nuolatinėse komandose, dalyvauja techniniuose mokymuose. Lietuvoje vykdomo projekto vadovės Marijos Degtiariovos teigimu, dalyviai turi galimybę įgyti vertingų organizacinių bei techninių žinių, kurios gali padėti tapti ekspertu savo srityje ir kilti karjeros laiptais „Barclays“. 

Pasak M. Degtiariovos, ši mokymosi ir praktikos programa skirta tiems, kurie nori padaryti pertrauką tarp mokslų ir svajoja apie karjerą IT srityje. Programos dalyviams yra paskiriami mentoriai ir tiesioginiai vadovai.

„Du metai yra pakankamas laiko tarpas, per kurį naujas darbuotojas gali tapti savo srities ekspertu bei įsitikinti, ar darbas jam iš tiesų patinka. Programos metu praktiką atliekantis žmogus pasirašo neterminuotą darbo sutartį, dalyvauja išoriniuose bei vidiniuose mokymuose. Siekiame, kad jauni žmonės tobulėtų, todėl skatiname juos mokytis toliau ir gabiausiems iš jų finansuojame studijas“, – teigė projekto vadovė.

Investuoti į jaunus, iniciatyvius ir talentingus žmones išties apsimoka. 

Programos dalyvių amžiaus vidurkis – 18–24 m. Šiuo metu BTCL pagal šią programą yra įdarbinti 12 abiturientų, tačiau šiemet programos dalyvių skaičių ketinama išplėsti. Didžiosios Britanijos padalinyje pagal šią programą dirba daugiau nei 180 darbuotojų.

„Ši programa pasiteisino – investuoti į jaunus, iniciatyvius ir talentingus žmones išties apsimoka. Norime, kad jauni ir gabūs žmonės neišvyktų iš Lietuvos ieškoti darbo svetur ir turėtų galimybę save realizuoti čia – tam, bent jau pradžioje, visai nebūtina darbo patirtis ar aukštasis išsilavinimas“, – įsitikinusi M.Degtiariova.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius