-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išleistuvių mados: voko formos delninukės ir ryškios plazdančios suknelės

Prieš ketverius metus mane, žingsniuojančią sostinės Pilies gatve, pasigavo mados guru Mantas Petruškevičius, atkišo mikrofoną ir paklausė: kuo jūs vilkėjote per išleistuves, ar specialiai siuvotės, kiek mokėjote? Susimąsčiau, kad labai didelio dėmesio 2003-iaisiais, kai baigiau mokyklą, aprangai neskyrėme, tiesiog norėjome atrodyti gražiai. Dabar, norėdamos neatsilikti nuo bendraamžių, tikriausiai stengtumėmės labiau.
Kristinos Sviderskaitės suknelės, papuošalai OKIIKO
Kristinos Sviderskaitės suknelės, papuošalai OKIIKO / „KOKO boutique“ nuotr.
Temos: 1 Mada

Naršant lietuviškus interneto forumus, drabužių bei aksesuarų pirkimo, pardavimo bei mainų portalus susidaro gana aiškus vaizdas, kas patinka dabartinėms stilingoms jaunoms merginoms.

Dominuos ryškesnės spalvos

Praėjo tie laikai, kai į išleistuves merginos eidavo iš nuomos salonų išsinuomotomis nelabai skoningomis „pamergių“ suknelėmis. Dabar madinga – jaunatviškesnė, spalvingesnė ir ne blizgumu ar kaspinų didumu stebinanti apranga.

Pagal tendencijas, išleistuvių aprangoje šiemet turėtų dominuoti ryškesnės spalvos – elektrinė, mėlyna, mėtinė, koralinė, persikinė, arba neoninės – geltona, žalia. Taip pat – lengva, plazdanti medžiaga, puošnūs apdarai, spalvingi aukštakulniai ir voko formos delninukės. Dar – gana masyvūs vėriniai, koljė arba dirbtinių gėlių žiedais puošti lankeliai.

Iš kuklių, neutralių spalvų bus pasirinkta nebent vadinamoji nude, rečiau – balta ar juoda. Pastaroji – jei suknelė trumpesnė nei iki kelių.

Pateikiame pavyzdžių, nuotraukos publikuojamos gavus Manodrabuziai.lt leidimą.

Populiaresnės – trumpesnės suknutės

Peržiūrėjus įvairius portalus matyti, kad nemažai merginų išleistuvėms ieško asimetriškos suknelės. Tokios gale būna ilgos, pasiūtos iš lengvos, neretai permatomos medžiagos, o priekyje – iki kelių, arba atidengiančios pusę šlaunų. Vienos prakirptos per priekį, o kitos – šone. Jos susideda tarsi iš dviejų suknelių arba dviejų sluoksnių.

Daugiau merginų ieško suknelių, ne ilgesnių nei iki kelių. Tokios madingos arba be rankovių, arba kai jų viršus atrodo kaip širdies formos korsetas, o apačia – lengvai krintanti. Dažnai – keliasluoksnė, truputį pūsta.

Dar madingos – vienapetės suknelės. Jas apsivilkusių merginų liemuo atrodo kaip apjuostas plonyčių audinių sluoksniu. Kadangi tų sluoksnių nemažai, tokią suknelę rinksis plonesnio liemens savininkės.

Taip pat populiarios vadinamosios „peplum“ stiliaus kokteilinės suknelės. Aplink liemenį apjuosta banguota suknelės juosta leidžia manyti, kad tai ne suknelė, o dviejų dalių kostiumėlis – sijonas ir palaidinė. Tokia suknelė išryškina liemenį ir vizualiai padidina apatinę kūno dalį, kad figūra atrodytų pilnesnė, moteriškesnė. Taigi į tokias sprausis liesesnės abiturientės.

Vis dar madingos ir maksi suknelės, tad brandos atestatų įteikime ir neoficialioje jo dalyje merginų, suknelės padurkais šluojančių žemę, tikrai bus.

Nors jau ne pirmą vasarą madingi gėlėti audiniai ar etniniai raštai, merginos tokiai ypatingai progai tikriausiai margų raštų nesirinks.

Populiarios audinių medžiagos – gipiūras, šifonas ir pan.

Manodrabuziai.lt nuotr./Ialeistuvių delninukas
Manodrabuziai.lt nuotr./ Voko formos delninukė

Aksesuarų bus!

Populiariausias išleistuvių aksesuaras – delninukė. Dabar labai madingos didelį voką primenančios delninukės aukso spalvos sagtimis arba dviejų-trijų spalvų. Tokios dažniausiai neturi rankenų, būna verstos, dirbtinės arba natūralios odos, plonos.

Bateliai madingiausi taip pat ryškesnių spalvų arba minėtos nude. Storesniais ir kuo aukštesniais kulnais, minkšti. Populiarūs – aukštakulniai su papildoma platforma.

Plaukus šią vasarą populiaru papuošti dirbtinių gėlių segėmis, lankeliais su spygliais arba didelėmis dirbtinėmis rožėmis. Taigi per ypatingą abiturientėms šventę be šių aksesuarų nebus apsieita.

Aksesuarai, priklausomai nuo suknelės tipo ir spalvos, gali būti didelių akmenukų vėriniai arba koljė. Taip pat – masyvūs auskarai ar apyrankės.

Koraliniai auskarai
D.Daškevičiūtės nuotr./ Koraliniai auskarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius