Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

J.Didžiulis: „Puodelis kavos padės paaugliams spręsti vienišumo problemas“

Šis amžius vadinamas vienišų žmonių amžiumi. Paradoksalu, bet paaugliai esantys vos ne dešimtyje socialinių tinklų, turintys šimtus virtualių draugų, neturi su kuo pasidalinti savo išgyvenimais ir jausmais. Vienišumas tampa vis skaudesniu paauglių palydovu.
Jurgis Didžiulis
Jurgis Didžiulis / Asmeninio albumo nuotr.

Jurgis Didžiulis antrus metus prisideda prie „Stebuklingos kavos“ akcijos. „Jūs perkate vieną puodelį kasdienės kavos, o problemų turintis paauglys turi artimą draugą – ar gali būti malonesnis būdas prisidėti prie Big Brother Big Sister akcijos palaikymo?“,– nelikti abejingais ragina dainininkas ir „Stebuklingos kavos“ draugas.

Visą savaitę, balandžio 24 – balandžio 30 d., nusipirkę kasdienės kavos prisidėsite prie socialinės programos „Big Brothers Big Sisters“, kuri yra viena seniausių, geriausiai žinomų ir efektyviausių prevencinių programų pasaulyje, skirtų padėti vaikams, augimo.

Daugumai paauglių pritrūksta bendrystės realiame gyvenime, autoritetų, į kuriuos galėtų lygiuotis.

Apie paauglių psichologinę būklę daug pasakoja ir Big Brother Big Sister programos vadovė bei psichologė Jūratė Baltuškienė. Psichologė J.Baltuškienė įsitikinusi, kad nors paaugliai internete leidžia labai daug laiko, bendrauja su pažįstamais ar bendraklasiais, vis dėlto daugumai jų pritrūksta bendrystės realiame gyvenime, tam tikrų autoritetų, į kuriuos galėtų lygiuotis, iš kurių mokytųsi bendravimo subtilybių.

„Ne paslaptis, kad dauguma paauglių į savo tėvus nebežiūri kaip į autoritetus. Tokiais atvejais ypač padeda autoritetingas žmogus iš šalies. Raginame paauglius, kurie jaučiasi vieniši ar neišgirsti, sudalyvauti programoje BBBS ir susirasti sau sesę arba brolį, su kuriuo galėtų įdomiai bei naudingai leisti laiką, pažinti aplinką, mokytis bendrauti. Nereikia problemų slėpti savyje – visada būna geriau, kai apie tai, kas slegia, išsipasakoji“, – kalbėjo psichologė.

Dainininkė Jurga Šeduikytė, keletą metų buvo savanorė Big Brothers Big Sisters programoje ir susidūrė su nemažais iššūkiais bandydama rasti bendrą kalbą su savo jaunesniąja drauge. Tačiau patirtį prisimena kaip vieną šviesiausių gyvenimo akimirkų ir džiaugiasi prisidėjusi prie bent vieno jauno žmogaus augimo ir tobulėjimo.

Kartais šeima nepastebi smulkmenų, bet kitas, atsiradęs iš šalies, gali atrakinti kažkokią kertelę ir padėti atrasti tinkamą gyvenimo kelio kryptį.

Pasak Jurgos, programa BBBS atsiradusi tikrai ne veltui. Kartais šeima nepastebi smulkmenų, bet kitas, atsiradęs iš šalies, gali atrakinti kažkokią kertelę ir padėti atrasti tinkamą gyvenimo kelio kryptį. Labai svarbu, kad tai būtų suaugęs žmogus ir gebantis įsiklausyti.

Jurga Šeduikytė džiaugiasi, kad dalyvavimas programoje buvo naudingas ir jos draugė šiuo metu atradusi savo pomėgius bei mėgstamą užsiėmimą gyvena Vilniuje.

Stebuklinga kava – tai Vilniaus Gedimino Rotary klubo organizuojama socialinė akcija Lietuvos mastu, kurios metu surinktos lėšos padės vaikams, patiriantiems emocinių sunkumų surasti draugą. Akcijos draugų kavinėse galėsite ne tik paskanauti gardžios kavos ir prisidėti prie labdaros projekto, bet ir pasimėgauti projekto iniciatorių organizuojamais renginiais.

Pasak Vilniaus Gedimino Rotary klubo prezidento Sigito Lauciaus, tikimasi, kad su kasdienės kavos, tačiau gerumo paverstos Stebuklinga kava, pagalba bus prisidėta prie „Big Brothers Big Sisters“ programos augimo. „Pernai akcijos metu kartu su draugais surinkome 3250 eurų ir jie padėjo penktadaliu padidinti programos dalyvių skaičių“,– teigė S. Laucius.

Sužinokite akcijos draugų kavines – ČIA.

Prisidėti galite ir paskambinę trumpaisiais tel. nr. 1490 – 2 eurai.

Daugiau informacijos ir nuotraukų apie projektą – https://www.facebook.com/stebuklingakava/

Daugiau informacijos apie BBBS programą rasite: http://www.pvc.lt/lt/big-brothers-big-sisters

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius