-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ko reikia, kad taptum geru turizmo vadybininku?

Darbas turizmo srityje atrodo patrauklus daugeliui jaunų žmonių, ypač mėgstantiems keliauti. Profesijos tarptautiškumas, kelionės, bendravimas su įdomiais žmonėmis, rutinos nebuvimas... O kur dar ateities perspektyvos žinant, jog tiek vietinio, tiek atvykstamojo turizmo srautai Lietuvoje didėja kasmet!
Pokalbis dėl darbo
Gero darbuotojo paieškos. / 123rf.com nuotr.

Taigi, ko reikia, norint tapti geru turizmo srities specialistu? Ar kiekvienam tinka toks darbas?

Turizmo ir svetingumo studijas siūlanti V. A. Graičiūno aukštoji vadybos mokykla (AVM) surengė tiesioginę video konferenciją šia tema. Pokalbyje dalyvavo Lietuvos turizmo rūmų prezidentė, Nacionalinės Turizmo Verslo Asociacijos vadovė, turizmo agentūros „Estravel“ vadovė Lietuvoje Žydrė Gavelienė bei AVM Turizmo ir svetingumo programos absolventė Dinara Denišava.

Užsienio kalbos – privaloma

Turizmo vadybos specialybė – gana plati. Ž. Gavelienės teigimu, tokio pobūdžio studijas baigę absolventai darbo rinkoje yra paklausūs, jiems atsiveria plačios galimybės. „Nuo kaimo turizmo sodybos administratoriaus iki turizmo agentūros vadovo“,- sako Ž. Gavelienė.

Kalbant apie svarbiausias profesines kompetencijas, turizmo rūmų prezidentė pagalvojusi išskyrė tokias sritis: istorija, geografija, teisė, rinkodara, psichologija ir anglų kalba. „Anglų kalba – tai yra a must (privaloma ang.) ir be jos kažin ar įmanoma dirbti turizmo srityje.“,- sako Ž. Gavelienė. „Kalbų niekados nebus per daug.“,- jai pritaria ir Dinara. Paklausta, kokios teorinės žinios, profesinės kompetencijos jai labiausiai padėjo per praktiką, drąsiai sako: „Naudingiausia buvo tai, jog turėjau bendrą ir gana gilų suvokimą apie tai, kaip vyksta turizmo verslas.“  Taip pat, merginos nuomone, labai svarbios yra IT žinios bei gebėjimas greitai prisitaikyti prie naujovių.

Turimo sritis – iniciatyviems ir entuziastingiems

Ne mažiau už profesines žinias turizmo srityje yra svarbios asmeninės darbuotojo savybės. „Entuziazmas, žingeidumas, atsakingumas ir iniciatyvumas“,- šios savybės, Estravel vadovės nuomone, yra turizmo vadybininko raktas į sėkmę. „Aišku, aistra kelionėms ir meilė žmonėms – taip pat labai svarbu turizmo vadybininkui.“ Ž.Gavelienė pabrėžia, kad ne mažiau reikšmingas yra pasiryžimas: „Turizmas – tai atsidavimo reikalaujanti sritis. Net po darbo ar per atostogas turi stebėti tam tikrus dalykus, galvoje kaupti reikiamą informaciją“.

Turizmo ir svetingumo studijų absolventė Dinara pritarė Ž.Gavelienės mintims teigdama, jog jos patirtis tai patvirtino. Domėjimasis viskuo, tikslų turėjimas ir pasiryžimas – labai svarbios perspektyvaus turizmo srities specialisto savybės. „Pavyzdžiui, praktikos laikotarpis: jeigu tu atviras naujoms žinioms, atsidavęs darbui, nori mokytis, ko gero, gausi ir darbo pasiūlymą. Tačiau nereikia tikėtis visko iš karto: pirmiausia turi parodyti įmonei, jog esi perspektyvus ir naudingas jiems, įgyti šiek tiek patirties – tuomet turėsi daug galimybių ir perspektyvų. Man  ši galimybė buvo suteikta.“

Vis dar vyksta tiesioginis AVM priėmimas, todėl susidomėjusius galimybe realizuoti save turizmo srityje V. A. Graičiūno Aukštoji Mokykla kviečia studijuoti Turizmo ir svetingumo studijų programą!

Daugiau informacijos rasite čia>> Priėmimas 2014.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius