-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

KTU skiriami aukščiausi nacionalinių ir tarptautinių reitingų įvertinimai

Gegužės 13 d. buvo paskelbti svarbių universitetų nacionalinių ir tarptautinių reitingų rezultatai: žurnalas „Reitingai“ išreitingavo Lietuvos aukštąsias mokyklas, paskelbti ir pasaulio universitetų reitingo „U-Multirank 2014“ rezultatai. Pagal žurnalo „Reitingai“ paskelbtus duomenis, Kauno technologijos universitetas (KTU) užėmė antrąją vietą tarp Lietuvos valstybinių universitetinių aukštojo mokslo įstaigų. Tarptautiniame „U-Multiranking“ reitinge KTU ypač aukštai įvertintas pagal indėlį į regiono vystymąsi ir bendradarbiavimą su verslu.
Mokslo tyrimai. KTU archyvo nuotr.
Mokslo tyrimai. KTU archyvo nuotr.

Bendroje žurnalo „Reitingai“ lentelėje KTU yra antrasis – po Vilniaus universiteto, pralenkęs trečiojoje vietoje esantį Vytauto Didžiojo universitetą.

KTU buvo ypač aukštai įvertintas pagal esamo ir ateities akademinio personalo kriterijų (antroji vieta tarp visų Lietuvos universitetų) bei pagal moksliškumo, meno ar sporto veiklos bei personalo pasiekimus (trečioji vieta).

Šiandien paskelbtame tarptautiniame „U-Multiranking“ reitinge vertinamos 850 aukštojo mokslo įstaigos iš 70 šalių, tarp kurių yra ir Lietuvos universitetai. Visiškai nauja tarptautinė „U-Multiranking“ universitetų reitingavimo sistema remiasi skirtingu principu nei kiti pasaulyje populiarūs reitingai. Šiame reitinge universitetai ne išrikiuojami į „top 100“ nuo „geriausiojo“ iki „blogiausiojo“, o įvertinamos aukštųjų mokyklų stipriosios ir silpnosios pusės pagal įvairias kategorijas. Rezultatai pateikiami taip, kad vartotojas galėtų pasirinkti palyginti panašias institucijas pagal tuos pačius, jį dominančius, kriterijus.

Bendroje žurnalo „Reitingai“ lentelėje KTU yra antrasis – po Vilniaus universiteto, pralenkęs trečiojoje vietoje esantį Vytauto Didžiojo universitetą.

„U-Multiranking“ rezultatus reitinge dalyvaujantiems universitetams pateikia emblemos pavidalu, kurioje matosi skirtingų Universiteto veiklos sričių įvertinimai.

Lyderiaujančias pozicijas KTU užima pagal indėlį į regiono vystymąsi: Universiteto studentų įsidarbinimas regione bei regioninių lėšų pritraukimas buvo įvertintas 1 (iš 5). Tokių pat ypač aukštų įvertinimų sulaukė jaunųjų įmonių vystymo veikla bei privataus verslo kapitalo pritraukimas (reitingo žinių perkėlimo kategorija).

Mokslo tyrimų srityje Universitetas sulaukė aukštų įvertinimų už tyrimų tarpdiscipliniškumą (2 balai) bei meno produkciją (parodos, koncertai, artefaktai ir kita). Tobulintina sritis – mokslinių publikacijų skaičius tarptautiniuose mokslo leidiniuose.

Mokslo tyrimai. KTU archyvo nuotr.
Mokslo tyrimai. KTU archyvo nuotr.

Tiek pagal nacionalinį, tiek pagal tarptautinį reitingus, KTU reikėtų ugdyti tarptautiškumą. „Reitingai patvirtina, kad Universiteto strateginė kryptis yra teisinga, – teigia KTU Strateginio planavimo ir kokybės direktorė Solveiga Buožiūtė-Rafanavičienė, – tiek tarptautiškumas, tiek mokslinių publikacijų kokybės ir skaičiaus didinimas tarptautiniuose mokslo leidiniuose yra vieni iš mūsų Universiteto vykdomos Atsinaujinimo programos prioritetų“.

Už kokybę atsakingo padalinio vadovė teigia, jog tarptautinis reitingas buvo sudarytas daugiausia remiantis 2012-ųjų metų duomenimis. Per praėjusius metus KTU įvykę pokyčiai minėtose srityse turėtų atsispindėti reitinge kitais metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius