Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos sporto universitetas bendradarbiaus su Kazachstano sporto ir turizmo akademija

Lietuvos sporto universiteto (LSU) žvilgsnis krypsta į Vidurio Aziją. Universitete lankėsi Kazachstano sporto ir turizmo akademijos prezidentas profesorius Kairatas Zakiryanovas ir studijų prorektorius Aleksandras Makogonovas. Jų vizito metu Lietuvos ir Kazachstano aukštosios mokyklos pasirašė bendradarbiavimo sutartį.
Lietuvos sporto universiteto logotipas
Lietuvos sporto universiteto logotipas / LSU nuotr.

„Kazachstano  atstovus domina LSU sporto mokslo pasiekimai, galimybė kartu atlikti mokslinius tyrimus ir juos publikuoti tarptautiniuose moksliniuose žurnaluose. Iki šiol Akademija daugiausia dėmesio skyrė sportininkų ir trenerių rengimui, o moksliniai tyrimai žengia tik pirmuosius žingsnius. Kazachai taip pat domisi LSU sporto vadybos studijomis, rengia naujas programas, todėl mūsų patirtis jiems būtų labai svarbi. Svečiai taip pat domėjosi universiteto trenerių rengimo studijų programa. Svarstome galimybę ir šios Akademijos studentams studijuoti Lietuvos sporto universitete“, – teigė LSU Tarptautinių ryšių skyriaus vedėja Irena Čikotienė. Kazachus domina LSU iniciatyva planuojamas leisti Baltijos šalių sporto mokslo žurnalas anglų kalba „Education. Physical Training. Sport / Baltic Journal of Sports and Health Sciences”, kurio pirmasis numeris pasirodys šį rudenį. 

“Dabar svarstome galimybę mūsų universiteto sporto vadybos dėstytojams skaityti paskaitas Kazachstane, atlikti bendrus tyrimus, kurie atsispindėtų tarptautinio lygmens straipsniuose. Kazachams svarbu, kad studijos vyktų ne tik anglų, bet ir rusų kalba. Akademijos studentų anglų kalbos lygmuo nėra pakankamas, tačiau jie siekia įgyti europinį diplomą. Pastaruoju metu kazachai labai domisi Baltijos šalių sporto mokslo pasiekimais, o mums tai – puiki galimybė perduoti sukauptą patirtį. Grižę į namus  svečiai svarstys galimybę keliems studentams atvykti studijų į LSU”, – sakė I.Čikotienė.

Lietuvos sporto universitetas rengiasi įstoti į Tarptautinę sporto ir kūno kultūros universitetų asociaciją, kurios prezidentas yra profesorius Kairat Zakiryanov. Birželio pradžioje vyks asociacijos 17 tarptautinis kongresas „Olimpinis sportas ir sportas visiems“. Į kongresą vyks ir LSU kancleris Mindaugas Balčiūnas, o universitetas turėtų tapti 49-u šios organizacijos nariu. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius