Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

LSS ministrus kviečia kalbėtis dėl PSD prie bendro stalo

Lietuvos studentų sąjunga (LSS) kviečia ministrus prie akademinių pusryčių stalo konstruktyviu dialogu spręsti studentų Privalomo sveikatos draudimo (PSD) klausimą. Šiuo tikslu Studentų atstovai inicijuoja bendrąjį susitikimą bei diskusiją su valdžios atstovais bendram sprendimui dėl PSD.
Dainius Dikšaitis
Dainius Dikšaitis / „Scanpix“ nuotr.

„Ilgiau nei pusę metų trukęs studentų sveikatos draudimo klausimas jau sulaukė visų įmanomų valdžios bei studentų atstovų siūlymų, sprendimo būdų, įvertintų grėsmių bei galimybių. O pavienės valdžios atstovų viešinamos pozicijos dėl studentų draudimo, dažniau studentus klaidina, nei patikslina realią įvykių seką ir situaciją.

Šiuo tikslu LSS kviečia valdžios atstovus drauge apibendrinti visų pozicijas ir prieiti prie bendro sprendimo“, – teigia LSS prezidentas Dainius Dikšaitis.

Prie bendrojo stalo LSS kviečia ministrą pirmininką, švietimo ir mokslo, sveikatos apsaugos, finansų, socialinės apsaugos ir darbo bei teisingumo ministrus. Studentų atstovai ragina valdžios atstovus nelikti nuošaly bei drauge spręsti Studentų atstovais šalies studentijai svarbius klausimus.

LSS primena, kad vasario pradžioje LSS ragino Vyriausybę galutinai apsispręsti dėl Privalomojo sveikatos draudimo klausimo ir perduoti jį svarstyti Seimui. Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komitetas šiemet savo posėdyje pritarė LSS pozicijai, tačiau Vyriausybė Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto poziciją ignoravo. Vyriausybė bendro sprendimo dėl PSD iki šiol nepriėmė ir neperdavė svarstyti klausimo Seimui.

Daugiau informacijos apie Privalomo sveikatos draudimo įvykius rasite čia.

 

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius