-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Oksfordo universiteto pastatas paverstas benamių prieglauda

Oksfordo universiteto pastatas naujakurių buvo paverstas benamių prieglauda, kuri, kaip tikimasi, taps nuolatine alternatyva tiems, kuriems anksčiau tekdavo miegoti gatvėse.
Oksfordo universiteto pastatas paverstas benamių prieglauda.
Oksfordo universiteto pastatas paverstas benamių prieglauda. / Grupės „Iffley kaimo atviras namas“/CHANGE.ORG nuotr.

Kaip rašo portalas telegraph.co.uk, šiame name pastogę rado 14 benamių. Čia jie turi ir kur pasigaminti maistą, ir kur išsiskalbti ar išsimaudyti.

Nauji gyventojai į šį pastatą įsikėlė Naujųjų metų išvakarėse, ir, anot change.org peticijos, išsikraustyti nenorėtų. Priešingai – norėtų čia pasilikti ilgiau.

Grupė žmonių, pasivadinusių „Iffley kaimo atviras namas“, su peticija kreipėsi į Vadhamo koledžą (tai – vienas iš Oksfordo universiteto koledžų), kuriam priklauso pastatas, ir paprašė, kad benamiai galėtų jame pasilikti. Pastatas buvo laikomas tuščias, mat tam, kad jame galėtų gyventi studentai, jis turėtų būti renovuotas.

VIDEO: Oksfordo universiteto pastatas paverstas benamių prieglauda

Internete plinta peticija, raginanti pasirašyti už tai, kad benamiai liktų minėtame pastate. Daugybė žmonių palaiko iniciatyvą.

Plintanti peticija

Vadhamo koledžo atstovas atsakė peticijos autoriams, kad „Vadhamas aiškinasi šio žingsnio pasekmes ir ypač nerimaujama dėl to, kad benamiai miega sename ir apgailėtinos būklės pastate, kuriame yra patalpų, nesaugių gyventi. Koledžas žada padaryti viską, ką gali, kad pasikalbėtų su šios iniciatyvos benamiams autoriais, taip pat vietos gyventojais, saugumo ekspertais“.

Koledžo atstovo teigimu, šiuo metu laukiama leidimo rekonstruoti pastatą ir paversti jį tinkamu gyventi studentams. Atstovas pabrėžė, kad Vadhamo koledžas ypač sunerimęs dėl benamių problemų – nuolat aukoja benamių organizacijoms.

„Iffley kaimo atviras namas“ grupė parašė atvirą laišką koledžui. Laiške teigiama, kad „benamių padėtis Oksforde šiuo metu yra kritinė. Oksfordo universitetas ir jo koledžai, tokie kaip Vadhamas, turi daugybę pastatų visame mieste, kurie stovi tušti, kai kurie iš jų stovėjo tušti dešimtmetį, o jie galėtų būti paversti prieglaudomis, socialiniais būstais, socialinėmis erdvėmis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius