-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Parlamentarai patvirtino Šiaulių universiteto statutą

Parlamentarai antradienį patvirtino Šiaulių universiteto statutą. Už jį balsavo 101 Seimo narys, nė vienas nebuvo prieš, vienas balsuodamas susilaikė.
Šiaulių universitetas
Šiaulių universitetas / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Statute numatyta, kad universiteto misija – skatinti visuomenės kultūros, socialinę ir ekonominę pažangą, šalies, ypač Šiaurės Lietuvos regiono, kultūros, socialinės aplinkos ir ekonomikos kaitą; kurti aukštos kokybės, pridėtinę vertę kuriantį mokslą ir meną prioritetinėse darnaus šalies vystymosi srityse, prisidėti prie laisvos kūrybinės mokslo minties ir Lietuvos mokslo ir studijų sistemos integracijos į Europos bei pasaulio akademinę erdvę; rengti kompetentingus, galinčius konkuruoti darbo ir mokslo rinkoje specialistus, visavertes humaniškas asmenybes, ugdyti inovatyvią, pilietišką, konkurencingą bendruomenę, gebančią integruotis į regiono, Lietuvos, Europos ir pasaulio rinką.

Dokumente numatyta tarybos sudarymo, rektoriaus rinkimų tvarka.

Numatyta, kad Šiaulių universiteto rektoriumi gali būti asmuo, turintis mokslo laipsnį arba esantis pripažintas menininkas, turintis pedagoginės ir vadybinės darbo patirties.

Jo kadencija – penkeri metai. Tas pats asmuo rektoriumi gali būti renkamas ne daugiau kaip dviem kadencijoms iš eilės ir ne anksčiau kaip po penkerių metų nuo paskutinės kadencijos pabaigos, jeigu paskutinė kadencija buvo iš eilės antra.

Šiaulių universiteto laikinasis rektorius Donatas Jurgaitis pabrėžė, kad, patvirtinus naująjį statutą, bus galima rengti naujus universiteto tarybos rinkimus, efektyviau vykdyti turto ir kitų resursų valdymą, o naujai išrinkta taryba skelbs rektoriaus rinkimus. Planuojama, kad naujasis rektorius bus išrinktas iki 2014 metų kovo.

„Didžiausias mūsų uždavinys – tapti stipriu, regioniniu universitetu, rengiančiu aukštos klasės specialistus, tenkinančius Šiaurės Lietuvos ir visos šalies darbo rinkos poreikius“, – sako laikinasis rektorius.

Šiaulių universitetas įsteigtas 1997 metais, reorganizavus Šiaulių pedagoginį institutą ir Kauno technologijos universiteto Šiaulių politechnikos fakultetą. Šiuo metu čia studijuoja per 4700 studentų, dirba apie 200 dėstytojų. Studentams siūlomos šešių sričių studijų programos: biomedicinos, humanitarinių, fizinių, socialinių, technologijos mokslų ir menų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius