Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pirmakursiams išduodami studentų pažymėjimai

Lietuvos studentų pažymėjimų gamybą ir išdavimą administruojančios nacionalinės studentų organizacijos informavo: siekiant užtikrinti, kad nauji studentų pažymėjimai būtų išduoti laiku, dalis studentų pažymėjimų bus išduodama ne tik per bankus, bet ir per specialiai įsteigtus pažymėjimo išdavimo punktus.
LSP
LSP / Barake.lt nuotr.

Lietuvos studentų sąjungos (LSS) studentai patys renkasi, ar pažymėjimus jiems atsiimti banke nurodytu laiku, ar specialiame studentų atstovybės įsteigtame padalinyje. Lietuvos studentų atstovybių sąjungos (LSAS) studentai informaciją apie tai, kur turės atsiimti pažymėjimus, gaus elektroniniu paštu bei SMS žinute. Iki spalio 1 d. galioja studentų laikinosios pažymos, atstojančios studentų pažymėjimus.

Pažymėjimų išdavimo punktai įsteigti Vilniuje, kur yra daugiausia studentų pažymėjimų negavusių studentų. Lietuvos studentų sąjungos specialusis biuro padalinys, kuriame išduodami pažymėjimai, įsteigtas A. Vivulskio g. 36, 2 a.

Lietuvos studentų atstovybių sąjungos biuras – Geležinio Vilko g. 12, 107 kab. Kiekvienam studentui, kurio pažymėjimo gamybą ir išdavimą administruoja LSAS, svarbu pasitikrinti el. pašte ar gautoje SMS: ar jis pažymėjimą turi atsiimti banke, ar biure. Į bankus pažymėjimai atvežami kasdien, todėl norintieji gauti pažymėjimus reguliariai turi pasitikrinti informaciją lsp.lsas.lt sistemoje.

Nuo šių mokslo metų studentų pažymėjimų forma pakeista. Pirmakursiams bus išduoti elektroniniai studento pažymėjimai, galiosiantys iki pat studijų baigimo, o ne vienerius metus kaip anksčiau. Su elektroniniais studento pažymėjimais bus patogiau naudotis miesto viešuoju transportu, jie veiks kaip elektroninis bilietas, aukštosios mokyklos taip pat numato jį pritaikyti kaip įėjimo į bendrabutį raktą ar kortelę kopijavimo aparatams, įdiegti kitas studentams naudingas paslaugas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius