Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Išleistuvės 2010 | Ką pasirinkti? (nuotraukos)

Išleistuvės – kiekvienos abiturientės itin laukiamas, tačiau tuo pačiu metu ir daug kančių bei galvos skausmo sukeliantis renginys. Mintyse jau seniai glūdi tas išsvajotas tobulos suknelės bei dailių batelių derinys, apgalvotas makiažas, šukuosena, iki smulkmenų suplanuotas visas vakaras.
Išleistuvės. Ką pasirinkti?
Išleistuvės. Ką pasirinkti? / Net-a-porter, Vogue Paris nuotr.
Temos: 1 Makiažas

Tačiau kai prasideda visų šių detalių paieškos ir derinimas, turbūt ne viena mergina nejučiomis pagalvoja, jog nė viena rasta suknelė nesiderina su patikusiais bateliais, visos delninukės atrodo netinkamo dydžio, o gražiausio modelio suknelės spalva tiesiog ne tokia, kokios norėtųsi. Ką jau ir kalbėti apie bandymą apsispręsti renkantis tarp keletos suknelių…

Sulaukusi tikrai nemažai laiškų su prašymais padėti išspręsti su išleistuvių apranga susijusias problemas bei nors truputį palengvinti ir taip prieš egzaminus kankinantį stresą, nusprendžiau pati įsijausti į abiturientės situaciją bei sudėlioti keletą išleistuvių vakarui tinkančių derinukų, kuriais su malonumu pasipuoščiau pati. Ir, pasirodo, tam, kad atrodytum gerai, nereikia daug pastangų. Tik trupučio skonio, originalumo ir kūrybiškumo.

Pirmas derinys – elegantiškoms ir šviesius klasikinius atspalvius mėgstančioms merginoms. Svarbiausias akcentas – įdomus suknelės modelis, visos kitos detalės jį subtiliai papildo, bet neužgožia. Svarbus ir saikingas blizgesio kiekis, tad satinu puošti bateliai, inkrustuota delninukė ir auskarai neprimena veidrodinio spindesio, yra neutralių spalvų.

Net-a-porter, Vogue Paris nuotr. /Pirmas derinys
Net-a-porter, Vogue Paris nuotr. /Pirmas derinys

Antrąjį derinį įkvėpė prancūziškas marinistinis stilius. Ne paslaptis, jog klasika tapęs derinys juoda-balta jau kiek pabodęs, tad kodėl nepasirinkus nakties mėlynumo atspalvio suknelės ir nepriderinus baltų aukštakulnių, delninukės bei vėrinio?

Net-a-porter, Vogue Paris nuotr. /Antras derinys
Net-a-porter, Vogue Paris nuotr. /Antras derinys

Merginoms, pasiruošusioms linksmintis iki paryčių. Puikią ir judesių nevaržančią ryškaus audinio asimetriško kirpimo suknelę šiek tiek „nuramina“ klasikiniai juodi aksesuarai, kuriuos, manau, būtų galima rasti kiekvienos mada besidominčios merginos spintoje.

Net-a-porter, Vogue Paris nuotr. /Trečias derinys
Net-a-porter, Vogue Paris nuotr. /Trečias derinys

Šių dienų romantikėms, mėgstančioms pastelinius atspalvius, dailiai šviesoje žibantį satiną ir mielas derinį užbaigiančias detales. Prie šio ganėtinai kuklaus, tačiau elegantiško derinio tiesiog norisi matyti į balerinos kuodelį susuktus plaukus, lengvą švelnių spalvų makiažą.

Net-a-porter, Vogue Paris nuotr. /Ketvirtas derinys
Net-a-porter, Vogue Paris nuotr. /Ketvirtas derinys

Herve Leger ir Jimmy Choo. Turbūt nesunku atspėti, jog šį derinį įkvėpė Niujorko legenda – Sex and the City ketveriukė. Merginoms, kurios išleistuves pratęs mieste, tačiau norės jaustis puikiai, tikrai būtinas kiek per didelis ir jaukus švarkas, neleisiantis sušalti ir, blogiausiu atveju, galėsiantis tapti užuovėja, skėčiu ar net paklode ryte stebint saulėtekį.

Net-a-porter, Vogue Paris nuotr. /Penktas derinys
Net-a-porter, Vogue Paris nuotr. /Penktas derinys

Blizgi ir figūrą paryškinanti suknelė, killeriai bateliai, masyvūs papuošalai ir nemaža delninukė, į kurią būtų galima įsimesti specialius sulenkiamus lygiapadžius batelius. Paprasčiau nebūna.

Net-a-porter, Vogue Paris nuotr. /`eatas derinys
Net-a-porter, Vogue Paris nuotr. /Šeštas derinys

Derinys merginoms, kurias drąsiai vadinu vakaro karalienėmis. Iki tobulybės nušlifuotas stilius, pritrenkianti suknelė, madinga veidrodinė delninukė ir solidumo visam įvaizdžiui suteikiantis švarkas. Žvilgsnio atitraukti neįmanoma.

Net-a-porter, Vogue Paris nuotr. /Septintas derinys
Net-a-porter, Vogue Paris nuotr. /Septintas derinys

Jei anas derinys traukė dėmesį solidžiu ir prabangiu stiliumi, šį pavadinčiau tiesiog show-stopper. Derinio esmė – kontrastai. Daili nėrinių suknelė ir kariška atributika puoštas frakas. Elegantiški klasikiniai aukštakulniai ir metalu puošta delninukė. Raudonos lūpos ir juodu pieštuku apvestos akys – būtinybė.

Net-a-porter, Vogue Paris nuotr. /Aatuntas derinys
Net-a-porter, Vogue Paris nuotr. /Aštuntas derinys

Tradicinis ir neįpareigojantis kokteilio aprangos derinys merginoms, kurios tiesiog nori puikiai praleisti laiką. Ryški suknelė, vienas didelis akcentas (auskarai), nepriekaištingai priderinti bateliai ir talpi delninukė. Įdegis ir natūralus makiažas būtų puikūs priedai.

 

Net-a-porter, Vogue Paris nuotr. /Devintas derinys
Net-a-porter, Vogue Paris nuotr. /Devintas derinys

Mados aukoms. Sluoksniuota suknelė su bustier tipo viršutine dalimi, lakuoti bateliai su platforma, tarsi nešlifuoto akmens auskarai ir madinga nedidukė dėžutės formos rankinė su grandinėle. Tiks kiekvienai merginai, nenorinčiai savo aprangoje naudoti per daug ryškių spalvų ir blizgių elementų.

Ir pabaigai derinys, kurį su mielu noru dėvėčiau pati. Less is more ir nieko daugiau nepasakysi.

Net-a-porter, Vogue Paris nuotr. /Vienuoliktas derinys
Net-a-porter, Vogue Paris nuotr. /Vienuoliktas derinys

Nuotraukos net-a-porter, Vogue Paris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius