-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Studentai ragina grįžti prie rezidentūros klausimo

Vilniaus universiteto Studentų atstovybė (VU SA) antradienį raštu kreipėsi į Švietimo ir mokslo ir Sveikatos apsaugos ministrus prašydami atnaujinti praėjusiais metais vykusias derybas dėl priėmimo į medicinos rezidentūros studijas.

„Šiais metais stebėjome reiškinį, kai priėmimas į rezidentūrą hipotetiškai turėjo būti vienodas abiejų Lietuvos aukštųjų mokyklų, rengiančių medikus, studentams, tačiau realijos ne visiškai atitiko VU studentų lūkesčių“, – teigė VU SA viceprezidentas Vainius Rakauskas.

„Šiais metais vykusio priėmimo į medicinos rezidentūros studijas metu buvo tikrai daug nesusipratimų“, – sakė ir Vilniaus universiteto prorektorius dr. Aleksas Pikturna. „Svarbūs čia du niuansai – ne laiku patvirtintas vietų skaičius ir nevykusios bendro priėmimo proporcijos. Šioje vietoje Vilniaus universitetas tikrai pralošė, todėl būtina tęsti diskusijas ir rasti bendrą sutarimą“, – sutinka prorektorius.

VU SA primena, jog šiais metais priėmimo į rezidentūrą metu kilo nesusipratimų dėl finansavimo skyrimo ir priėmimo tvarkos. Įvykus bendrajam priėmimui į rezidentūros studijas, Vyriausybė patvirtinto net 30 proc. mažesnį nei žadėta finansavimą. Taip pat dar prieš bendrąjį priėmimą studentai piktinosi baigiamųjų egzaminų tvarka – skiriasi egzaminai, kai vieno universiteto studentai iš anksto žino visus klausimus, o kito – tik dalį, tačiau priėmimas vyksta pagal bendras taisykles.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius