Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Studente, važiuoji namo? Galiu pavežti!

Siekdama, kad studentai patogiai ir pigiai arba net nemokamai grįžtų į gimtąjį miestą, „15min“ „Studentų zona“ bendradarbiauja su socialinio tinklo „Facebook“ grupe „Važiuoju iš miesto A į miestą B, galiu pavežti!“.
„Važiuoju iš miesto A į miestą B, galiu pavežti!“
„Važiuoju iš miesto A į miestą B, galiu pavežti!“

Kaip kilo idėja įkurti grupę „Važiuoju iš miesto A į miestą B, galiu pavežti!“?

„Buvau girdėjęs apie tokio pobūdžio forumus. Kartą sukau galvą, kaip pasiekti Vilnių pigiau. Pagalvojau, kam kažkur kitur registruotis, jei viską galima pasiekti sėdint, ko gero, populiariausiame socialiniame tinklalapyje? Kita vertus, jei man prireikus kažkur nuvykti, aš parašysiu žinutę „Facebook“, gal koks draugas atsilieps. Visi noriau į draugiją ima draugus/pažįstamus. Taip ir susikūrė „Važiuoju iš miesto A į miestą B, galiu pavežti!“, – apie grupės pradžią kalba jos įkūrėjas Arūnas Grigalauskas.

Anot A.Grigalausko, didžiausia grupės teikiama nauda – galima sutaupyti.

„Vežantys pakeleivius, prisiduria prie kuro, o pakeleivis greičiau ir pigiau nei autobusas ar traukinys pasiekia reikiamą miestą. Daugeliu atvejų vežėjas paima nuo durų ir nuveža iki durų. Tada nebereikalingos išlaidos nuo namų nuvykti iki stoties ar atvirkščiai“, – privalumus įvardija grupės įkūrėjas.

Pasak A.Grigalausko, kartą ir jam pačiam teko pavežti jauną vaikinuką.

„Linksmai paplepėjome, tiek linksmų istorijų pripasakojo, kad kelionė visiškai neprailgo“, – prisimena A.Grigalauskas.

Šiuo metu grupė „Važiuoju iš miesto A į miestą B, galiu pavežti!“ turi 27,100 gerbėjų. Per savaitę vidutiniškai apsilanko 9 tūkst. internautų, kurie parašo 1200 skelbimų ir komentarų.

„Aktyvumas yra tikrai didelis, ypač savaitgaliais, kai studentai traukia į savo gimtuosius miestuos. Populiariausi maršrutai: Klaipėda–Kaunas–Vilnius, Vilnius–Kaunas–Klaipėda. Būtent šiais minėtais maršrutais dažnai važinėja ir mano brolis. Ekipažą kelis kartus surinko per 15 minučių nuo skelbimo publikavimo“, – pasakoja A.Grigalauskas.

Pasak jo, bendradarbiavimas su „15min“ padeda rasti naujų keliautojų ir vežėjų.

„Kuo mūsų daugiau, tuo paprasčiau rasti pagalbą“, – teigia grupės įkūrėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius