-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmyn į praktikos kelionę!

Maždaug trys mėnesiai kruopštaus darbo... Tiek mums, Klaipėdos universiteto rekreacijos ir turizmo pirmakursiams, prireikė pažintinės praktikos kelionei gegužės 13 – 15 dienomis suorganizuoti. Vis dėlto mūsų triūsas nenuėjo perniek – įgavome neįkainojamų įspūdžių bei patirties.
Lietuvos žemėlapis
Lietuvos žemėlapis / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 1 Studentai

Kelionę planuoti pradėjome dar vasario pabaigoje. Turėjome krūvą užduočių, kurias atlikinėjome grupelėmis po du: planavome tikslų maršrutą, išsirinkome autobusų firmą bei užsakėme vieną jos autobusų, bendradarbiavome su rekreacijos ir turizmo specialistais, pvz. gidais, kaimo turizmo sodybų šeimininkais ir kt., ruošėme skelbimus, kvietimus, taip pat atlikome begalę kitų pasiruošimo darbų.

Praktikos kelionės maršrutas keitėsi net kelis kartus, kol galiausiai priėjome optimaliausią variantą – nusprendėme keliauti Lietuvos – Latvijos pajūriu. Pirmąją dieną vykome į šiaurę ir aplankėme tiek rekreacijai ir turizmui pritaikytus, tiek ir nepritaikytus objektus Giruliuose, Palangoje, Šventojoje, Būtingėje, taip pat Papės ir Rucavos miestelius Latvijoje.

Nors kiekviena kelionės diena iš mūsų pareikalaudavo nemažai jėgų, tačiau dabar, jai pasibaigus, galime drąsiai teigti, jog mielai sutiktume tokią praktiką organizuoti bei atlikti ir kitąmet.

Antrąją kelionės dieną iš Klaipėdos vykome pietų kryptimi ir aplankėme daugybę vietų Agluonėnuose, Priekulėje, Drevernoje, Vilkyčiuose, Kintuose bei Ventėje.

Trečiąją dieną mūsų maršruto sąraše mirgėjo lankytinų objektų pavadinimai Macikuose, Šilutėje, Uostadvaryje ir Rusnėje. Be to, kiekvienos dienos kelionės pabaigoje, grįžtant į Klaipėdą, autobuse aptardavome padarytas klaidas, svarstėme, kaip jas išspręsti, mokėmės priimti kritiką bei negailėjome pastabų vieni kitiems, taip pat dalindavomės pasakojimais apie maloniausias akimirkas, labiausiai sudominusius objektus.

Nors kiekviena kelionės diena iš mūsų pareikalaudavo nemažai jėgų, tačiau dabar, jai pasibaigus, galime drąsiai teigti, jog mielai sutiktume tokią praktiką organizuoti bei atlikti ir kitąmet. Juk patirtis ir įgytos žinios yra itin vertingos: susipažinome su rekreacijos ir turizmo ištekliais Vakarų Lietuvoje ir Latvijoje, jų įvairove, galėjome palyginti lankomų objektų infrastruktūros lygį, paruošimą lankymui ir kt., be to, atsikandome kelionių organizatorių duonos.

Už pagalbą organizuojant pažintinę praktikos kelionę bei patarimus jos metu esame labai dėkingi dėstytojams E. Gorbunovaitei ir A. Urbiui.

Studentų BLOG`as neriboja tavo laisvės. Jei tu aktyvus studentas, tau rūpi studentiškos aktualijos bei problemos, jei tu fotografuoji, rašai, filmuoji – prisijunk prie mūsų ir aktyviai reikšk savo nuomonę, pasakok apie savo nuotykius, dalinkis patirtimi su kitais studentais.

Studentų BLOG`o narių rašinius ir NeTiks TV reportažų galite rasti čia.

Daugiau NeTiks TV reportažų žiūrėkite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius