Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Studentus neramina nuomotojų požiūris

Naujaisiais mokslo metais nuomojamame būste su draugais arba vieni žada gyventi net 36 proc. studentų, tai parodė nekilnojamojo turto skelbimų portalo domoplius.lt birželio mėn. pradžioje atlikta apklausa. Tačiau įdomu tai, kad net 76 proc. visų apklaustų studentų mano, jog nuomotojai jais nelinkę pasitikėti – studentus vertina atsargiai ar net vengia jiems išnuomoti būstą.
Būstas
Būstas / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Nekilnojamojo turto nuoma užsiimančių įmonių atstovų teigimu, ši studentų nuomonė – pagrįsta. „Būsto savininkai iš tiesų studentus vertina atsargiai. Ypač nuomotojai vengia pirmųjų kursų bei dideliame būste grupelėmis gyvenančių studentų, nes vyrauja nuomonė, jog nuomojamame būste jie rengs vakarėlius ar tiesiog neprižiūrės tvarkos. Dažnai pirmakursius savininkai reguliariai vizituoja, tikrindami, ar viskas tvarkoje, ar laiku sumokami komunaliniai mokesčiai“, – teigia Martynas Šulnius, UAB „Nuomos biuras“ direktorius.

Jo teigimu, labiausiai pageidaujami yra paskutiniųjų kursų studentai, kurie dažniausiai jau turi darbus ir gali laiku sumokėti už nuomą bei komunalines paslaugas.

Remiantis domoplius.lt apklausos duomenimis, beveik ketvirtadalis (24 proc.) studentų planuoja gyventi nuosavame būste. Pastebima, kad iš jų didžioji dalis studijuoja ar pradės studijuoti gimtajame mieste. 18 proc. planuose – gyvenimas studentų bendrabutyje, o dar 13 proc. – nėra apsisprendę, ar nuo rudens nuomosis ar gyvens nuosavame būste.

Domoplius.lt projekto vadovas Evaldas Narbuntovičius studentams, planuojantiems nuomotis būstą, pataria paieškas pradėti jau dabar. „Praktika rodo, jog artėjant mokslo metams studentams tinkamų būstų pasiūla patogioje vietoje, šalia universitetų, tik mažėja. Jau dabar pastebime gerokai suaktyvėjusią nuomos skelbimų paklausą mūsų svetainėje“, – teigia domoplius.lt projekto vadovas. Remiantis domoplius.lt nuomojamų butų skelbimų duomenimis, Vilniuje, birželio mėnesio viduryje, didžiausias iki 1000 Lt nuomojamų būstų pasirinkimas buvo toliau nuo Senamiesčio ir pagrindinių universitetų – Fabijoniškėse ir Žirmūnuose, kiek mažesnis – Antakalnio, o mažiausias – Santariškių, Baltupių ir Jeruzalės mikrorajonuose.

Evaldo Narbuntovičiaus teigimu, būsto nuomos kainos artėjant rugsėjo mėnesiui šiek tiek kinta. „Mūsų portalo duomenimis, vidutinė siūlomo nuomotis 2 kambarių buto kaina Vilniuje š.m. birželio mėnesį siekia 1230 Lt , o tai yra apie 6 proc. daugiau negu šių metų gegužę (1150 Lt). Tuo tarpu vidutinė vieno kambario buto kaina tiek gegužę, tiek birželį Vilniaus mieste buvo tokia pati – 635 Lt,“ – situaciją pristato E.Narbuntovičius.

Kaune, domoplius.lt duomenimis, vidutinė 2 kambarių buto nuomos kaina gegužę ir birželį išliko vienoda – 750 Lt. Vieno kambario vidutinė nuomos kaina birželį lyginant su geguže netgi 5 proc. smuktelėjo žemyn (nuo 570 Lt iki 540 Lt).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius