-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

TEDxVilniusED pranešėjai: Teresa Lamb

„Kai protas žaidžia“ – tokiu šūkiu dalyvius pasitiks „TEDxVilniusED“ konferencija sausio 28 dieną. Mokiniams, mokytojams, tėvams ir edukacijos entuziastams skirtame renginyje apie kitokį požiūrį į švietimą prabils pranešėjai iš viso pasaulio. Kas savaitę pristatome kiekvieno jų trumpą dosjė ir interviu. Šį kartą – Teresa Lamb iš Niujorko.
Teresa Lamb
Teresa Lamb / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 TEDx

Vardas, pavardė: Teresa Lamb

Amžius: 26

Gyvenamoji vieta: Bruklinas, Niujorkas, JAV.

Išsilavinimas: Floridos valstijos universitetas, vaizduojamosios dailės bakalauras, specializacija – grafinis dizainas. Taip pat magistro laipsnis Niujorko universitete, interaktyvių telekomunikacijų studijose.

Dabartinė veikla: dizainerė – inžinierė „Teknikio: kompanijoje.

– Kas jus labiausiai žavi jūsų veikloje?

– Kol negrįžau studijuoti prieš kelis metus, aš net nemaniau, kad gebėsiu programuoti ir konstruoti elektroninius prietaisus. Dabar aš konstruoti mokau vaikus ir suaugusius. Aš galvoju, kad net jei tai netaps jų nauju mėgstamiausiu užsiėmimu, man gera, kad jie išmoks kažko naujo apie juos supantį pasaulį.

– Kokį savo pasiekimą laikote svarbiausiu?

– Mano didžiausias pasiekimas, kad aš baigiau magistro studijas, kuriose išmokau programuoti, kurti elektroninius prietaisus, fizines sąsajas ir daug daugiau. Kiekviena akimirka man buvo iššūkis, bet tai padėjo man daug sužinoti apie save pačią – kaip aš mokausi, kaip galiu paraginti save ir, kad aš turiu ką pasiūlyti technologijų pasauliui, tuo pačiu likdama ištikima savo vertybėms. Mano projektas „Cyberknitics“ – tai natūrali mano tyrimų sintezė. Jo metu aš išmokiau save labiau artikuliuotai jį pristatyti – jis, galiausiai, atvėrė man daug galimybių.

– Kaip jūs save motyvuojate?

– Kai pradedu naują projektą, stengiuosi neklausti savęs: „kam aš tai darau?“. Vietoje to aš klausiu: „kodėl būtent aš tai darau?“.Jei atsakau sau į šį klausimą, aš nugaliu baimę suklysti ir nerimą, kad mano idėjos nebus pakankamai originalios. Aš žinau, kad ką aš bepadaryęiau, tai bus autentiška ir aš pati daug pasimokysiu iš tos patirties.

– Ką manote apie TED konferencijas?

– Daug metų esu TED fanė. Ir jaučiuos labai pagerbta, kad mane pakvietė kalbėti TEDx konferencijoje Vilniuje.

– Ką žinote apie Lietuvą?

– Nežinau labai daug, tačiau jau pasidomėjau maistu: nekantrauju paragauti cepelinų.

– Apie ką kalbėsite „TEDxVilniusED 2017“ konferencijoje?

– Kalbėsiu savo mylimiausia tema – apie technologijas ir konstravimą.

– Kaip įsivaizduojate švietimo ateitį?

– Mano didžiausia viltis, kad švietimas būtų pasiekiamas visiems. Norėčiau, kad studentai turėtų geresnius informacijos šaltinius ir, kad jiems būtų prieinamas platesnis programų spektras, nepriklausomai kurioje klasėje ar kurse jie yra ir kurioje vietovėje mokosi. Šiuo metu kuriu pamokų turinį organizacijai „Mouse“, kuri orientuota į tai, kad tiksliųjų, gamtos ir technologijų mokymasis būtų prieinamas internetu prasčiau besilaikančiose mokyklose. Taip pat jie skatina vaikus mąstyti, kaip jų išmokti dalykai gali būti panaudoti savo bendruomenės, savo žmonių labui. Aš labai norėčiau, kad šį idėja paplistų plačiau.

Tiesioginę TEDxVilniusED transliaciją sausio 28 d., nuo 9.30 stebėkite 15min portale arba ČIA.

Transliaciją galėsite stebėti pasirinktinai – originalo kalba arba su vertimu į lietuvių.

Renginio programą rasite ČIA.

Su visais pranešėjais susipažinkite ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius