Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Teismas: LSAS privalo į biudžetą atiduoti iš studentų neteisėtai imtą PVM

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) pagrįstai iš Lietuvos studentų atstovybių sąjungos (LSAS) reikalavo į valstybės biudžetą pervesti 141 tūkst. litų esą neteisėtai imto pridėtinės vertės mokesčio (PVM) už studentų pažymėjimų gaminimą, nutarė Vilniaus apygardos administracinis teismas.
Bylos nagrinėjimas
Bylos nagrinėjimas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

VMI skundas patenkintas, o LSAS palankus Mokestinių ginčų komisijos sprendimas pripažintas nepagrįstu, neteisėtu ir yra naikinamas, ketvirtadienį BNS sakė minėto teismo atstovė spaudai Sigita Jacinevičienė–Baltaduonė.

Teismas padarė išvadą, kad VMI pagrįstai taikė Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo nuostatas ir pagrįstai priskaičiavimo Lietuvos studentų atstovybių sąjungai į valstybės biudžetą sumokėti 141 tūkst. litų pardavimo PVM sumą, kuria ji paėmė iš fizinių asmenų už Lietuvos studento pažymėjimus, tačiau šio mokesčio nedeklaravo ir nepervedė į biudžetą.

LSAS prezidentas Arūnas Markas ketvirtadienį BNS sakė, kad juos toks teismo sprendimas stebina, o argumentai neįtikina.

„Šį sprendimą skųsime Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui“, – teigė jis.

Mokesčių inspektorių teigimu, LSAS nuo 2004 metų rugpjūčio iki 2005 metų lapkričio ir nuo 2006 metų birželio iki 2007 metų lapkričio nepagrįstai į studento pažymėjimo gamybos kainą įskaičiavo PVM.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius