-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tyrimas: stojantiesiems į ekonomikos ir vadybos studijas svarbiausia karjeros galimybės ir studijų prestižiškumas

Norintieji studijuoti vadybą ir ekonomiką universitetus labiausiai vertina pagal universiteto reputaciją, o studijas – pagal karjeros galimybes, studijų prestižiškumą ir siūlomus studijuoti dalykus, parodė ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto atliktas studentų nuomonės tyrimas.
ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas
ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas / ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto nuotr.

„Tyrimas atskleidė, kad stojantiesiems svarbios karjeros galimybės, universiteto reputacija ir miestas, kuriame įsikūręs universitetas“, – tyrimo duomenis komentavo doc. dr. Asta Klimavičienė.

Anot tyrėjų, stojantiesiems renkantis ekonomikos ir vadybos srities studijas bei universitetą kitų žmonių nuomonė yra mažiau svarbi. Studentai atsižvelgia į jau besimokančių studentų atsiliepimus bei tėvų nuomonę, tačiau daugiausia pasikliauja savo pačių susidaryta nuomone. Apsispręsti padeda informacija, pateikiama universitetų interneto svetainėse.

Vertinant, per kiek laiko būsimieji studentai priima sprendimą dėl universiteto pasirinkimo, paaiškėjo, kad maždaug pusė jų teigia tai atlikę greitai. Apklausoje dalyvavę studentai teigė, kad nesirinko universitetų pagal tai, kaip lengva juose gauti diplomą.

„Palyginti su kitų universitetų pirmo kurso vadybos ir ekonomikos studentais, ISM studentams universiteto pasirinkimą labiau lėmė šie su mokymusi susiję veiksniai: dėstytojų kompetencija, interaktyvūs mokymo metodai, galimybė išvažiuoti į studijų mainus bei universiteto turimi užsienio mainų partneriai. Mūsų studentai taip pat daugiau dėmesio nei kiti skyrė su būsima karjera susijusiems dalykams: karjeros centrui, įmonėms, kurios domisi universiteto absolventais, universiteto partneriams“, – sakė doc. dr. Asta Klimavičienė.

Reprezentatyvią apklausą balandžio-birželio mėnesiais atliko doc dr. Raimonda Alonderienė bei doc. dr. Asta Klimavičienė. Apklausoje dalyvavo 224 Lietuvos universitetų I kurso vadybos ir ekonomikos studentai – daugiausia iš Vilniaus ir Kauno miestų. Praėjusiais metais į vadybos ir ekonomikos studijas bendrai buvo priimta beveik 8 tūkst. studentų.

ISM ruošia tarptautinio verslo ir komunikacijos, ekonomikos ir politikos, ekonomikos bei verslo vadybos bakalaurus, vykdo tarptautinės magistrantūros ir vadovų studijas. Nuo rudens Kaune pradės vykdyti naują finansų ir apskaitos bakalauro studijų programą. Žurnalo „Valstybė“ paskelbtais duomenimis, ISM ekonomikos studijų absolventai yra vieni daugiausiai uždirbančiųjų iš visų ekonomiką baigusiųjų šalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius