-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Universitetai giriasi sėkmingai kovojantys su plagijavimo kultūra

Nauji duomenys atskleidžia, kad aštuonis proc. studentų baigiamųjų darbų, pateiktų 2005 m., sudarė „didelis kiekis nuplagijuoto turinio“. Tuo metu iki 2012 m. pateiktų esė ir baigiamųjų darbų, kuriuose daugiau kaip trys ketvirtadaliai žodžių nukopijuota iš knygų ar baigiamųjų darbų, proporcijos sumažėjo perpus – iki trijų proc.
Plagijavimas
Plagijavimas / 123rf.com nuotr.

Studentiškas naujienas sekite socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje. Čia verda studentiškas gyvenimas!

Aktyviai kovoti su studentų plagijavimo kultūra Jungtinės Karalystės (JK) universitetai ėmėsi prieš dešimtmetį, rašo „The Telegraph“. Buvo įkurta Plagiato Patariamoji Taryba, jai suteikta laisva prieiga prie „Turnitin“ sistemos. Pastaroji skirta atsekti ir užkirsti kelią plagijavimui. „Turnitin“ duombazėje – daugybė akademinių straipsnių, žurnalų, knygų, kurias sistema peržiūri tikrindama darbo originalumą.

Willas Murray'us, „Turnitin“ viceprezidentas teigia, kad problema atrodo kontroliuojama: „Iš esmės sumažėjo ne originalaus turinio mastai“.

Griežtų priemonių, kovojant su plagijavimo kultūra, 2002 m. ėmėsi Jungtinis Informacijos Sistemų Komitetas. Pastarąjį įkūrė JK universitetai ir koledžai tam, kad, augant susirūpinimui dėl plagijavimo kultūros tarp studentų, švietimo sistemoje būtų skatinamas technologijų taikymas.

Šis komitetas suformavo Plagiato Patariamąją Tarybą, o universitetai iš pradžių trejiems metams gavo prieigą prie „Turnitin“ sistemos. Šiuo metu beveik visos institucijos naudojasi šia sistema.

Nauji duomenys rodo, kad 7,7 proc. darbuose, kurie buvo patikrinti sistemoje 2005 m., buvo rasta daugiau kaip trys ketvirtadaliai „neoriginalaus“ turinio. Tuo metu tarp iki 2012 m. patikrintų studentų darbų, plagiatų pasitaikė tik 3,1 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius