Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

VGTU Transporto inžinerijos fakulteto absolventų ir bičiulių klubui – vieneri metai

Kol universitetai suka galvą, kaip į universiteto gyvenimą įtraukti absolventus, VGTU Transporto inžinerijos fakultetas (VGTU TIF) tą sėkmingai jau padarė.
Ambasadorius Darius Degutis, UAB Statoil Fuel  Retail Lietuva Degalinių tinklo departamento direktorė Daiva Pivoriunienė, klubo koordinatorius Giedrius Garbinčius
Ambasadorius Darius Degutis, UAB Statoil Fuel Retail Lietuva Degalinių tinklo departamento direktorė Daiva Pivoriunienė, klubo koordinatorius Giedrius Garbinčius / VGTU nuotr.

Šio fakulteto absolventų ir bičiulių klubas aktyvus toli gražu ne tik socialiniame tinkle „Facebook“. Tai parodė ir klubo vienerių metų veiklos proga kartu su AB „Lietuvos geležinkeliai“ organizuotas jau 14-asis klubo renginys – konferencija „Transportas po 10 metų“ – į kurią susirinko virš 100 TIF absolventų ir bičiulių.

Šia proga klubo koordinatorius ir VGTU TIF prodekanas doc. dr. Giedrius Garbinčius džiaugėsi, kad klubas „sėkmingai bėga pradėtu keliu“: per metus klubas suorganizavo 13 renginių, kuriuose apsilankė daugiau kaip 300 VGTU TIF absolventų ir bičiulių.

Įžanginį sveikinimo žodį taręs AB „Lietuvos geležinkeliai“ generalinis direktorius dr. Stasys Dailydka pabrėžė ilgametį konstruktyvų „Lietuvos geležinkelių“ ir VGTU TIF bendradarbiavimą. Bendrovės kolektyve dirba 650 žmonių, baigusių VGTU, iš jų pusė yra baigę būtent TIF. Įmonės direktorius taip pat informavo, kad įmonėje kasmet apie 1000 studentų atlieka praktikas bei atskirai paminėjo visus TIF baigusius ir „Lietuvos geležinkelių“ veikloje pasižymėjusius bei aukštas pareigas užimančius absolventus. „Linkiu aktyviai plėsti veiklą, organizuoti diskusijas, pasidalinti galimybėmis ir būti naudingiems mokslui ir verslui“, – linkėjo dr. S. Dailydka.

Klubo organizuojami renginiai neapsiriboja tik transporto temomis.

VGTU rektorius prof. Alfonsas Daniūnas renginio atidarymo metu teigė, kad VGTU TIF absolventų ir bičiulių klubas per metus tapo stipria organizacija ir yra pavyzdys kitiems. „Jūs esate mūsų ambasadoriai išorėje. Linkiu, kad tas geras užtaisas išliktų ir neblėstų“, – teigė rektorius.

VGTU TIF dekanas prof. Olegas Prentkovskis kalbėdamas atkreipė dėmesį, kad klubo organizuojami renginiai neapsiriboja tik transporto temomis, o, anot jo, platus susitikimų temų spektras, yra tas dalykas, leidžiantis pritraukti tiek susidomėjusiųjų.

Sveikinimo kalbas lydėjęs sėkmės motyvas persikėlė į konferenciją. Jos metu buvęs Lietuvos ambasadorius Izraelyje Darius Degutis trumpai apžvelgė Izraelio tautos ir valstybės istoriją, o daugiausiai dėmesio skyrė Izraelio valstybės suklestėjimo ir sėkmės priežastims. „Izraelis išmoko, kad gynyba yra ne tik tankai, mūšiai, bet ir postūmis švietimui bei inovacijoms“, – pabrėždamas strateginio mąstymo valstybėje svarbą kalbėjo ambasadorius. Anot jo, valstybės klestėjimui nepaprastai svarbios yra žinios. „Pradėkime nuo savęs – galvokime apie tikslus, planus, susimąstykime apie tradicijas šeimoje, keiskime požiūrį į tarpusavio bendravimą“, – apibendrindamas pasakojo D. Degutis.

Izraelis išmoko, kad gynyba yra ne tik tankai, mūšiai, bet ir postūmis švietimui bei inovacijoms.

Susisiekimo viceministras A. Šliupas skaitė pranešimą apie Lietuvos transporto sistemos integracijos į ES perspektyvą ir įtaka šalies konkurencingumui. Jis informavo apie darbus transporto infrastruktūros srityje, kurie numatomi artimiausius 10 metų, o pirmiausia – transporto įmonių veiklos efektyvumo didinimas, siekiant išlaikyti pozicijas didėjančios konkurencijos sąlygomis.

„Lietuvos geležinkelių“ Plėtros departamento direktorius dr. Virginijus Jastremskas susirinkusiems pristatė bendrovės veiklą. Jis pateikė bendrovės darbus, atnaujinant keleivinių ir krovininių riedmenų parką, tobulinant keleivių vežimus, kalbėjo apie bendrovės darbus ieškant naujų rinkų bei projekto „Rail Baltica“ įgyvendinimą bei sulig juos atsivesiantį potencialą.

Po oficialios renginio dalies VGTU TIF Absolventų ir bičiulių klubą atskirai sveikino Vilniaus universiteto Teisės fakulteto Alumni Draugijos Valdybos pirmininkas Virginijus Adutavičius, Lietuvos vežėjų sąjungos generalinis sekretorius Sigitas Žilius, VGTU Fundamentinių mokslų fakulteto prodekanė doc. dr. Dovilė Deltuvienė, UAB „Wirtgen Lietuva“ serviso vadovas Vaidotas Mieželis, UAB „Silberauto“ atstovas Saulius Vaicekauskas, VGTU Integracijos ir karjeros direkcijos vadovė Ugnė Marija Narkevičiūtė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius