-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VMI mėgina per teismą atgauti esą neteisėtai iš studentų už pažymėjimų gamybą imtą PVM (papildyta 20.30 val.)

Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) mėgina per teismą iš Lietuvos studentų atstovybių sąjungos (LSAS) atgauti, anot jos, neteisėtai imtą pridėtinės vertės mokestį (PVM) už studentų pažymėjimų gamybą.
Valstybinė mokesčių inspekcija
Valstybinė mokesčių inspekcija / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.

Vilniaus apygardos administracinis teismas antradienį nagrinėjo VMI skundą, kuriuo ji prašo panaikinti Mokestinių ginčų komisijos sprendimą, išteisinantį LSAS.

VMI siekia, kad į valstybės biudžetą LSAS pervestų 376 tūkst. litų esą neteisėtai iš studentų paimto PVM, per 120 tūkst. litų delspinigių ir 38,57 tūkst. litų baudos, BNS sakė teismo atstovė spaudai Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė.

Mokesčių inspektorių teigimu, LSAS nuo 2004 metų rugpjūčio iki 2005 metų lapkričio ir nuo 2006 metų birželio iki 2007 metų lapkričio nepagrįstai į studento pažymėjimo gamybos kainą įskaičiavo PVM. Esą toks mokestis už šio dokumento gaminimą neimamas.

Be to, VMI teigia, kad LSAS netinkamai įformino mokesčio rinkimą.

Šį mokesčių inspektorių nutarimą Studentų atstovybių sąjunga apskundė Mokestinių ginčui komisijai, o ši panaikino VMI sprendimą.

Nesutikdami su tuo mokesčių inspektoriai kreipėsi į teismą.

Liepos 22 dieną Vilniaus apygardos administracinis teismas skelbs sprendimą šioje byloje.

Papildyta 20.30 val.: LSAS prezidentas Arūnas Mark teigia, jog agentūros BNS išplatintame pranešime situacija yra apversta aukštyn kojomis. Anot jo, nurodytais metais VMI rinko PVM įmokas už studento pažymėjimus, o dabar teisme vyksta ginčas, ar tos įmokos turėtų būti grąžintos LSAS.

„Diskusijos dėl Lietuvos studento pažymėjimo apmokestinimo PVM pradėtos dar 2006 metais. Tuomet LSAS inicijavo teisinį ginčą su Valstybine mokesčių inspekcija, prašydama įvertinti ar iš tikrųjų už pažymėjimą studentai turėtų mokėti PVM. Šiais metais Mokestinių ginčų komisija priėmė sprendimą, jog LSP neturi būti taikomas PVM, tą pripažino ir pati VMI. Remiantis tokiu sprendimu šiemet pavyko sumažinti LSP kainą PVM dalimi“, – naujienų portalui 15min.lt teigė A.Mark.

Anot jo, po tokio sprendimo LSAS pateikė prašymą VMI grąžinti nepagrįstai surinktas lėšas, tam pritarė ir Mokestinių ginčų komisija.

„Tokį sprendimą VMI apskundė teismui, dėl ko šiuo metu ir vyksta teisminis procesas“, – teigė LSAS prezidentas.

Jis pabrėžė, jog atgavus lėšas jos būtų grąžintos studentams. „LSAS jau ne kartą yra pareiškęs, kad laimėjus teisminį ginčą dėl nepagrįstai surinktų PVM lėšų, gražintų jas studentams stipendijų pavidalu“, – sakė A.Mark.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius