-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vytauto Didžiojo universitetas pradeda aktyvią veiklą Ukrainoje

Spalio 23-24 d. Ukrainoje lankėsi Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) delegacija, vadovaujama rektoriaus prof. Zigmo Lydekos. Vizito tikslas – stiprinti ryšius su vietos aukštosiomis mokyklomis, atveriant platesnes galimybes Ukrainos studentams siekti europietiško išsilavinimo.
Eisenos akimirkos
Vytauto Didžiojo universitetas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Spalio 23 d. Kijeve, Lietuvos ambasadoje Ukrainoje,  įvyko VDU pristatymas Ukrainos akademinei ir verslo visuomenei bei žiniasklaidai. Pristatymo metu buvo paskelbta apie planuojamus bendrus projektus su Kijevo ir Charkovo aukštosiomis mokyklomis: jungtines studijų programas, akademinius mainus, mokslininkų bendradarbiavimą.

Rektorius prof. Z.Lydeka paskelbė apie Rytų Partnerystės akademinio bendradarbiavimo fondo įsteigimą. Fondas skirtas Rytų Partnerystės šalių (ypač – Ukrainos) studentų studijoms Vytauto Didžiojo universitete.

Spalio 24 d. antrajame pagal dydį Ukrainos mieste Charkove įvyko iškilmingas VDU atstovybės atidarymas, kuriame dalyvavo miesto valdžios, akademinės visuomenės, verslo ir žiniasklaidos atstovai. Atstovybės veiklos tikslai – plėtoti veiksmingą socialinę tarptautinę partnerystę kultūros ir švietimo srityje, prisidėti prie universiteto Rytų Partnerystės akademinio bendradarbiavimo fondo veiklos.

Vytauto Didžiojo universiteto ir Charkovo universiteto „Jaroslavo Išmintingojo Nacionalinė teisės akademija“ vadovai Z.Lydeka ir Vasilijus Tacijus pasirašė akademinio bendradarbiavimo memorandumą bei akademinių ir studentų mainų programų sutartį. Tikimasi, kad nuo 2014-2015 mokslo metų bus pradėtos kelios bendros studijų programos, kurios suteiks galimybę Ukrainos ir Lietuvos studentams gauti abiejų šalių diplomus. Ukrainos studentams tai reikš galimybę įgyti Europos Sąjungoje pripažįstamą išsilavinimą.

Charkovas yra vienas didžiausių Ukrainos akademinės veiklos centrų, o Charkovo universitetas „Jaroslavo Išmintingojo Nacionalinė teisės akademija“ yra svarbiausia teisės ir viešojo administravimo specialistus rengianti aukštoji mokykla Ukrainoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius