-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žalgirietis Mindaugas Kuzminskas dirigavo čempioniškam VDU triumfui

Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionais aštuntąjį kartą tapo LKL žvaigždžių būrį turintys Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai. Pastarieji Kauno sporto halėje surengtoje LSKL sezono uždarymo šventėje rezultatu 86:74 (22:14, 23:22, 23:20, 18:18) nugalėjo Kauno technologijos universiteto (KTU) studentus.
Mindaugas Kuzminskas
Rungtynių akimirka / Aliaus Koroliovo nuotr.

KTU krepšininkai rungtynes pradėjo kiek blankiau – 22:13, tačiau nesiruošė nuleisti rankų: kovojo dėl kiekvieno kamuolio, grūmėsi dėl kiekvieno centimetro aikštėje ir antrojo kėlinio pabaigoje priartėjo iki 6 taškų skirtumo – 34:40.

Prieš pat didžiąją pertrauką, aidint sirenai, VDU ekipos pranašumą taikliu tolimu metimu padidino Mindaugas Kuzminskas – 45:36.

Po didžiosios pertraukos KTU vėl kilo į šturmą bei, sužaidę atkarpą 14:6, po taiklių Edgaro Stanionio baudų sumažino atsilikimą iki minimumo – 51:50.

Visgi, VDU ekipos žaidėjai vėl šoktelėjo į priekį bei nuolat pirmavo 5–6 taškais, o prieš lemiamą ketvirtį susikrovė ir dviženklę taškų persvarą – 68:56.

Po šio smūgio KTU krepšininkams atsitiesti nebepavyko.

VDU ekipos gretose nesustabdomas buvo Mindaugas Kuzminskas. Jis pelnė 27 taškus (atkovojo 7 kamuolius), Marius Valukonis pridėjo 15 taškų (atkovojo 9 kamuolius), Adas Juškevičius – 12 taškų, Artūras Milaknis – 8 taškus, Ernestas Ežerskis – 8 taškus, Edgaras Ulanovas – 4 taškus.

KTU komandoje išsiskyrė Edgaras Stanionis, pelnęs 23 taškus (atkovojo 11 kamuolių) ir Gediminas Orelikas, surinkęs taip pat 23 taškus (atkovojo 8 kamuolius). Kiti krepšininkai surinko vienženklį taškų skaičių: Vytautas Pikalavičius – 9 taškus, Matas Sapiega, Artūras Pelss, Vygantas Metelica ir Žygimantas Skučas – po 4 taškus.

VDU ekipa LSKL čempionais tapo trečiąjį kartą paeiliui ir aštuntąjį kartą istorijoje. Jie nenugalimi buvo 2001, 2002, 2004, 2005, 2007, 2009, 2010 ir 2011 metais. Dar jie tris kartus yra iškovoję vicečempionų titulus (2003, 2006 ir 2008 metais) bei kartą iškovojo bronzos medalius (2004 metais).

KTU krepšininkai čempionų titulus LSKL metraščiuose yra įsirašę kartą – 2000 metais, keturis kartus tapo vicečempionais (2001, 2002, 2005 ir 2011 metais) ir kartą iškovojo bronzą (1999 metais).

„Garbingai kovojome. Laimėti, galima sakyti, prieš LKL ekipą būtų buvęs stebuklas, sensacija, – kalbėjo KTU strategas Vitoldas Masalskis. – Siekėme tai padaryti, kovojome iš paskutiniųjų, tačiau pritrūko jėgų. Varžovai buvo stipresni, tiesiog mus pranoko meistriškumu. Tapome LSKL vicečempionais – tai didis pasiekimas. Sezono pradžioje mažai kas to tikėjosi, tačiau įrodėme, kad galime įveikti ir stipresnes ekipas. Iki LSKL finalo iškovojome dešimt pergalių paeiliui. Tai KTU ekipos rekordas. Mus sustabdė tik čempionai“.

Čempionų strategas Arūnas Juknevičius teigė, kad prieš rungtynes apie pergalę garsiai nekalbėjęs. „Stengiausi nuvyti bet kokias mintis, siekiau, kad žaidėjai kuo geriau pasiruoštų varžyboms ir kovotų. Mintyse norėjau ir mąsčiau apie pergalę, tačiau niekada neperlipęs griovio nesakau op. Džiaugiuosi, kad šį sezoną įvykdėme aukščiausius tikslus“, – kalbėjo čempionų treneris A.Juknevičius, kuris balandžio 6 d. šventė gimtadienį.

„Iki tol gimtadienį turėjau švęsti kukliai, negalėjau per daug linksmintis. Visos mintys buvo sukoncentruotos į LSKL finalą. Čempionų taurė – puiki dovana“, – pridūrė LSKL čempionų strategas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius