Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ženevos universiteto profesoriaus dr. Makane Moise Mbengue charizma abejingų nepalieka

Kazimiero Simonavičiaus universitete Vilniuje trečiadienį paskaitų ciklą pradėjo skaityti iš Šveicarijos atvykęs prof. dr. Makane Moise Mbengue. Pirmą kartą Lietuvoje viešintis Ževenos universiteto profesorius dr. M.M.Mbengue yra itin novatoriškas, aktyvus ir charizmatiškas mokslininkas,
Ženevos universiteto profesorius dr. Makane Moise Mbengue
Ženevos universiteto profesorius dr. Makane Moise Mbengue

Jo skaitomas paskaitų ciklas „PPO (Pasaulinės prekybos organizacijos, – red. past.) teisė ir praktika“ yra skirtas Kazimiero Simonavičiaus universiteto studentams, dėstytojams, absolventams ir visiems šia tematika besidomintiems klausytojams.

Savo paskaitų ciklą profesorius pradėjo paskaita „Iš GATT į PPO (istorinė perspektyva) + PPO kaip tarptautinės organizacijos pristatymas (PPO tikslai)“.

Šveicarijos mokslininko paskaitomis bus siekiama supažindinti su pagrindiniais daugiašalės prekybos sistemos ir svarbiausiais PPO sistemos principais, teisės aktais, bus apžvelgti PPO instituciniai aspektai ir unikalūs ginčų sprendimo mechanizmai.

PPO apima šias sritis: prekybą prekėmis, prekybą paslaugomis ir intelektinę nuosavybę. Dėl savo matomumo tarptautinėje sistemoje, PPO vis labiau siekia spręsti dalykus, susijusius ne tik su prekyba, bet ir su tokiomis sritimis kaip aplinkos apsauga, žmogaus teisių apsauga ir visuomenės sveikatos apsauga. Taip pat bus atkreipiamas dėmesys, koks yra PPO teisės ryšys su kitais tarptautiniais teisiniais režimais (pvz., tarptautinė aplinkos apsaugos teisė, tarptautinė sveikatos teisė), bus pristatyti Baltijos šalių iššūkiai, susiję su daugiašale prekybos sistema.

Prof. dr. M.M.Mbengue nuo 1997 m. savo mokslinę ir praktinę veiklą vykdė įvairių pasaulio šalių mokslo institucijose (Senegale, Nyderlanduose, Šveicarijoje, JAV, Australijoje). Nuo 2008 m. iki dabar dirba prestižiniame Ženevos universiteto Teisės fakultete, vykdo mokslinius tyrimus, vadovauja daktaro disertacijoms, yra vizituojantis profesorius. Nuo 2012 metų yrA Šveicarijos patarėjas tarpvalstybiniame arbitraže.

Mokslininko vizitą iš dalies finansuoja Lietuvos mokslo taryba.

Paskaitų laikas:

2013-12-20, 8.30-10.30, 10.50-12.45 paskaitos tema: „PPO ginčų sprendimo procedūra. GATT/PPO pagrindiniai principai“ (KSU, J. Basanavičiaus 29A, II aukštas, 7 auditorija)

2013-12-21, 9.00-10.30, 11.00-13.15 paskaitos tema: „GATT/PPO pagrindiniai principai ir jų išimtys“ (KSU, J. Basanavičiaus 29A, IV aukštas, 41 auditorija)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius