Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Vilniuje paplūdimio tinklinis žaidžiamas ir žiemą

Vilniuje uždaroje „Credit24 arenoje“ prasidėjo naujasis žiemos paplūdimio tinklinio sezonas. Visą žiemą čia žais šios sporto šakos mėgėjai, vyks profesionalų bei mažųjų tinklininkų treniruotės ir įvairios varžybos.
Renginio akimirka
Tinklinis / Organizatorių nuotr.

Nuo lapkričio  Credi24 arenoje iki pat vasaros vyks atviras Credit24 paplūdimio tinklinio turnyras bei atviras Vilniaus miesto čempionatas 2x2. Kas mėnesį bus rengiami atviri naktiniai ir vaikų turnyrai. Čia treniruosis ir Europos jaunių U18 paplūdimio tinklinio čempionės Ieva Dumbauskaitė bei Monika Povilaitytė. Areną įrengė paplūdimio tinklinio sporto klubas „Auksma“, bendradarbiaudamas su Lietuvos tinklinio federacija ir vartojimo kreditų rinkos lydere „Credit24”.

“Paplūdimio tinklinio proveržis šiemet buvo vienas netikėčiausių įvykių sporte išėjęs į naudą profesionaliems žaidėjams bei visiems norintiems sportuoti”, – sako Lietuvos tinklinio federacijos prezidentas Marius Vasiliauskas.

Pasak jo, uždarai arenai patalpų ieškota atsižvelgiant į geruosius pasaulinius pavyzdžius. Paieškos truko daugiau nei pusę metų, buvo svarbu rasti erdves, kurių aukštis ir plotis atitiktų šios sporto šakos reikalavimus. Čia įrengtos dvi paplūdimio tinklinio aikštelės, kurioms iškloti buvo atvežta 240 tonų smėlio. Arenoje palaikoma 21o C temperatūra.

Paplūdimio tinkliniui šios vasaros sezonas buvo itin reikšmingas. Lietuvos tinklininkės Ieva Dumbauskaitė bei Monika Povilaitytė Europos jaunių U18 paplūdimio tinklinio čempionate,  vykusiame “Credit24 arenoje”, prie Baltojo tilto, Vilniuje iškovojo aukso medalius. Italijos Lignano mieste vykusiose paplūdimio tinklinio varžybose „Europe masters games 2011“ nugalėtojais tapo lietuvių Mariaus Vasiliausko ir Dariaus Čerkos duetas.

Šį sezoną naujai atidaryti paplūdimio tinklinio aikštelių kompleksai „Credit24 Arena” Vilniuje ir Klaipėdoje, taip pat atnaujinti Kaune, Palangoje ir Nidoje. Greta profesionalų pergalių didžiulio susidomėjimo sulaukė ir mėgėjiškas paplūdimio tinklinis. Dešimtys mėgėjų turnyrų vyko ne tik pajūryje, bet ir didžiuosiuose miestuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius