-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jachtoje „Ambersail“ suplevėsavo Jungtinių Tautų vėliava

„Tūkstantmečio odisėja“ nustebino net visko mačiusius Lietuvos misijos prie Jungtinių Tautų atstovus.
Odisėjos įgulos nariams Lietuvos misijos iniciatyva buvo suorganizuota įspūdinga ekskursija po Jungtinių Tautų rūmus.
Odisėjos įgulos nariams Lietuvos misijos iniciatyva buvo suorganizuota įspūdinga ekskursija po Jungtinių Tautų rūmus. / Organizatorių nuotr.

Penktadienį, balandžio 17 dieną, čia apsilankiusi „Tūkstantmečio odisėjos“ aštuntojo etapo įgula, vadovaujama kapitono Lino Tamkvaičio ir lydima kranto komandos, tų, kurie rūpinamės buriuotojų buitimi krante, organizuojame susitikimus su bendruomenėmis, vietos valdžia ir žiniasklaida.

Lietuvos ambasadorius prie Jungtinių Tautų Dalius Čekuolis kalbėjo linksmai ir emocingai: „Jūsų pavyzdys įkvepiantis, mes, diplomatai, suprantame tai geriau nei bet kas kitas. Didžiuodamasis sveikinu Jus, 21-ojo amžiaus Lietuvos vikingai čia, Jungtinėse tautose, čia kur atstovaujama l90 pasaulio tautų. Kaip skelbia vienas Jungtinių Tautų rūmuose eksponuojamas plakatas- mes čia dirbame ne tam, kad pasaulis taptų rojumi, bet tam, kad jis nevirstų pragaru.

Klausimai, kuriuos čia sprendžia pasaulio tautų atstovai, dažnai nėra populiarūs nei Lietuvos žiniasklaidoje, nei mūsų šalies politikų darbotvarkėje. Tačiau reiktų, kad išmoktume plačiau ir įdėmiau žiūrėti į pasaulį ir per kitų kontinentų, kitų tautų problemas. Platesnis požiūris padėtų taip nesureikšminti savo problemų. Aiškiau ir teisingiau įvertintume ir save ir savo gyvenimus. Jūsų „Tūkstantmečio odisėjos“ organizatorių ir dalyvių iniciatyva taip pat labai prisidės prie to, kad ir Lietuvą geriau pažins pasaulį, ir pasaulis Lietuvą. Todėl jums drąsiai įteikiame Jungtinių tautų vėliavą, tegul ji lydi jus jūsų visiems mums prasmingoje kelionėje“.

Odisėjos įgulos nariams Lietuvos misijos iniciatyva buvo suorganizuota įspūdinga ekskursija po Jungtinių Tautų rūmus. Apsilankėme net ten, kur retai leidžiama būti turistams, tai Jungtinių tautų saugumo Tarybos posėdžių salė, menanti daugybę istorinių įvykių. Na pavyzdžiui, kad ir tai, kaip Pavelas Kolinas sėdėjo salėje, iškėlęs mėgintuvėlį, pilną juodligės bakterijų, kurių būtų užtekę sunaikinti visam Niujorkui. Tai tik pavyzdys, simbolizuojantis tai, kad tai vieta, kur priimami sprendimai, lemiantys planetos ir visų mūsų ateitį.

Ambasadorius linksmai pasakojo ir apie čia pasitaikančius kuriozus ir rekordus, na, pavyzdžiui, kad ir čia pasisakiusių oratorių rekordus. Sakoma, kad Kubos lyderis Fidelis Kastro kažkada čia yra kalbėjęs net 9 valandas.

„Ambersail“ įgulos vizitas Jungtinių Tautų rūmuose truko kol kas trumpiau, nes laukė kiti susitikimai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius