Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 07 30 /2012 08 01

Konkursas! Lietuvoje gyvenančių užsieniečių sėkmės istorijos

Kalbos barjeras, bendravimo problemos, kultūriniai skirtumai, žinių apie šalies teisinę bei socialinę sistemą stygius – tai tik dalis problemų, su kuriomis susiduria į Lietuvą gyventi atvykstantys užsieniečiai. Lietuva stengiasi imigrantams, ypatingai atvykėliams iš trečiųjų šalių, padėti sėkmingai integruotis į visuomenę bei darbo rinką.
Turistai
Atvykėliai iš trečiųjų šalių gyvena šalia. Ar lietuviai juos svetingai priima? / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Lietuva siekia būti svetinga, tolerantiška šalis, kurioje saugiai bei jaukiai jaustųsi ir atvykėliai. Pagrindiniai šio siekio įrankiai – Europos pabėgėlių fondas (EPF) ir Europos fondas trečiųjų šalių piliečių integracijai (EIF), už kuriuos Lietuvoje atsakinga Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

Konkurso taisyklės:

   1. Iki rugpjūčio 12 d. siųsk redakcijai užsieniečio, atvykusio gyventi į Lietuvą, sėkmės istoriją. Papasakok, kaip jis/ji čia atvyko, ką šiuo metu veikia, kaip jam sekasi, kokie jo ateities planai. Taip pat nepamiršk pridėti nuotraukose užfiksuotų gražiausių herojaus akimirkų ar nuotykių atvykus ar jau gyvenant Lietuvoje.

Kas gali būti istorijos herojai?

Tai gali būti Tavo kolega, kaimynas, tolimas giminaitis, o gal Tu pats nori papasakoti apie save?

Trečiųjų šalių piliečiai – tai ne iš Europos Sąjungos šalių atvykę į Lietuvą ir čia teisėtai esantys arba gyvenantys asmenys. Šie žmonės atvyksta turėdami skirtingų tikslų. Pvz., užsienio šalies pilietis arba asmuo be pilietybės, kuris dėl patirto persekiojimo savo kilmės valstybėje arba dėl baimės patirti tokį persekiojimą negali naudotis savo kilmės šalies gynyba. Toks persekiojimas susijęs su rase, religija, tautybe, priklausymu tam tikrai socialinei grupei ar politiniais įsitikinimais. Arba asmuo, kuriam suteikta papildoma apsauga, nes jis negali grįžti į savo kilmės valstybę bijodamas, kad ten bus kankinamas, su juo bus nežmoniškai elgiamasi ir pan. Kiti trečiųjų šalių piliečių tikslai – šeima ar darbas, tokie asmenys turi laikiną arba nuolatinį leidimą gyventi mūsų šalyje.

   2. Istorijas su nuotraukomis siųsk elektroniniu paštu: v.grigaliunaite@15min.lt.

   3. Rašinio formą gali pasirinkti pats.

   4. Prie teksto taip pat prisek kelias nuotraukas. Būtinai parašyk prierašus, kas jose vaizduojama. Nuotraukos dydis neturėtų viršyti 1 MB.

   5. Siųsdamas istoriją su prisegtomis nuotraukomis būtinai nurodyk:

savo vardą, pavardę ir trumpai prisistatyk (ką veiki, kaip susipažinai su istorijos herojumi, jei rašai ne apie save);

savo telefono numerį ir el. pašto adresą (kad galėtume su Tavimi susisiekti);

   6. Vienas dalyvis konkursui gali atsiųsti kelias istorijas.

  7. Visos istorijos bus publikuojamos 15min.lt rubrikoje UžsienietisLT. Trys įdomiausios ir daugiausiai skaitytojų dėmesio sulaukusios istorijos bus paskelbtos rugpjūčio 20 dieną.

Konkurso trukmė

Konkurso pradžia – 2012 m. liepos 30 d., pabaiga – rugpjūčio 12 d.

Balsavimas

Konkurse už geriausias istorijas skaitytojai galės balsuoti visą savaitę – rugpjūčio 13-19 d.

Bus išrinktos geriausios istorijos trijose nominacijose:

   „15min šlovės“ skaitytojų simpatijų prizas atiteks daugiausiai balsų surinkusio dalyvio istorijai.

   „Lietuva – antri mano namai“ nominacijos geriausią istoriją išrinks konkurso organizatorių sudaryta komisija.

   „Man gera/patinka Lietuvoje“ nominacijos geriausią istoriją išrinks konkurso organizatorių sudaryta komisija.

Balsavimui pasibaigus 15min.lt rubrikoje UžsienietisLT bus paskelbti nugalėtojai. Laimėtojai bus informuoti el.paštu.

Prizai

Geriausių istorijų autoriai bus apdovanoti konkurso organizatorių prizais ir suvenyrais. Daugiausiai skaitytojų simpatijų sulaukusios istorijos „15min šlovės“ nominacijoje autorius laimės MP4 grotuvą, skėtį ir savaitraščio „15min“ pusės metų prenumeratą bei „15min“ marškinėlius ir kitą atributiką. Su šia istorija galės susipažinti ir savaitraščio „15min“ skaitytojai. Kitų dviejų nominacijų „Lietuva – antri mano namai“ bei „Man gera/patinka Lietuvoje“ nugalėtojai laimės MP4 grotuvą, skėtį.

Sėkmės!

Papildomos konkurso sąlygos:

   1. Kūrinių autorius įsipareigoja užtikrinti, kad kūrinys bus originalus ir nepažeis jokių tretiems asmenims priklausančių turtinių ar asmeninių neturtinių teisių, taip pat atitiks bendras moralės nuostatas. Konkurso organizatoriai turi teisę redaguoti arba nespausdinti istorijos, jei ji neatitinka konkurso dalyviams nurodytų konkurso sąlygų.

   2. Konkurso laimėtojų pateikti kūriniai bus publikuojami www.15min.lt rubrikoje UžsienietisLT, www.socmin.lt (rubrika ES parama) ir www.epf-eif.lt. Kūriniai publikuojami nurodant autoriaus vardą, pavardę.

   3. Laimėjimas pinigais neišmokamas.

  4. Konkurso dalyviai, siųsdami konkurso organizatoriams kūrinius, neterminuotai perduoda konkurso organizatoriams visas autoriaus turtines teises į kūrinį. Kūrinys ir turtinės teisės bus laikomos perduotomis konkurso organizatorių nuosavybėn nuo kūrinių perdavimo (persiuntimo) konkurso organizatoriams ar vienam iš konkurso organizatorių.

  5. Dalyvaudami konkurse patvirtinate, jog nėra pažeidžiamos autorių ar bet kurios kitos intelektinės nuosavybės teisės, taip pat užtikrinate, kad visi nuotraukoje pavaizduoti asmenys sutinka su jų atvaizdo viešu rodymu.

  6. Konkurso organizatoriai pasilieka teisę neskelbti konkurso temos neatitinkančių, neetiškų, įžeidžiančių ar kitų, galinčių pažeisti kitų asmenų teises, nuotraukų bei publikacijų.

Uzsinetis-lt_logotipai
Uzsinetis-lt_logotipai

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius