Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 09 29

Administracinė reforma sostinės savivaldybei jau kainavo per 200 tūkst. eurų 

Vilniaus savivaldybės vadovai, prieš pusantrų metų pranešę apie būsimą administracinę reformą ir kadrų pokyčius, per tą laikotarpį atsisveikino su keliasdešimčia žmonių, daugiausia – darželių ir mokyklų vadovais. Tokia reforma sostinei jau kainavo penktadalį milijono, nes daugeliui atleistųjų pasiūlyta trauktis šalių susitarimu, išmokant ir per 9 tūkst. eurų siekiančias kompensacijas, rašo „Lietuvos žinios“.
Vilniaus miesto savivaldybė
Vilniaus miesto savivaldybė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip savo rašte Vilniaus savivaldybės tarybos opozicijai nurodė sostinės administracijos vadovė Alma Vaitkunskienė, iš savivaldybės iki šiol atleistiems administracijos darbuotojams šalių susitarimu išmokėta bendra 83 tūkst. 550 eurų suma. Tuo pačiu metu darbo netekusiems 26 vaikų lopšelių-darželių bei mokyklų direktoriams priskaičiuota 130 tūkst. 475 eurai kompensacijų. Išeiti sutikusiems atleistiesiems mokėtos kompensacijos už šešis mėnesius.

Vilniaus mero patarėjo Aleksandro Zubriakovo teigimu, kiekvieno darbuotojo atleidimo atvejis yra individualus.

„Kažkur žmonės iš tiesų dirbo nepakankamai gerai, kažkur patys pasiprašė iš darbo, nes nesutapo jų ir dabartinės miesto vadovybės požiūris į darbą. Pagaliau gyvenimas nestovi vietoje, ir žmonės ieško pokyčių, naujų iššūkių, naujų galimybių save realizuoti“, – komentavo jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius