Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 05 04

Sostinėje jau pradėjo veikti fontanai

Šią savaitę Vilniuje pradėjo veikti 13 miesto fontanų, kurie ne tik pagyvina sostinės aikštes ir skverus, bet ir kviečia vilniečius išeiti į miestą bei susitikti jų pamėgtose miesto erdvėse. 
Bernardinų fontanas
Bernardinų fontanas / Sauliaus Žiūros nuotr.

Kaip praneša Vilniaus miesto savivaldybė, fontanai jau pradėjo veikti Europos, V.Kudirkos ir Rotušės aikštėse, dar vienas fontanas puošia Justiniškių (Taikos g. 68) gyvenamojo rajono aplinką, keturi fontanai džiugina Bernardinų sodo lankytojus.

Vienas didžiausių sodo traukos objektų – šviečiantis ir pagal muziką vandenį aukštyn čiurškiantis fontanas. Fontanai jau veikia ir miestiečių pamėgtuose skveruose – Odminių, K.Sirvydo, Vokiečių, Vašingtono ir S.Moniuškos.

Jau ruošiamas sezonui ir Bajorų kalvų fontanas (Fizikų g. 12, „Bajorų kalvų“ kvartale): atnaujinama baseino apdaila, remontuojama hidroizoliacija.

Sauliaus Žiūros nuotr./Rotušės aikštės fontanas
Sauliaus Žiūros nuotr./Rotušės aikštės fontanas

Visi miesto fontanai veiks iki sezono pabaigos – rugsėjo 30 d., arba kol leis oro sąlygos. Fontanai ir geriamojo vandens fontanėliai per sezoną vidutiniškai sunaudoja apie 2 000 kubinių metrų vandens.

Sostinėje veikia ir geriamojo vandens fontanėliai: prie jų atsigaivinti karštą dieną galima Vingio parke, Žirmūnų paplūdimyje, Valakupių I ir II paplūdimiuose bei Bernardinų sode.

Sauliaus Žiūros nuotr./Europos aikštės fontanas
Sauliaus Žiūros nuotr./Europos aikštės fontanas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius