Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 20

Svetainėje www.vilnius-tourism.lt lankėsi asmenys iš 187 šalių

Vilniaus turizmo ir renginių svetainių lankomumas šoktelėjo 49 proc. ir pasiekė rekordinius skaičius – turizmo svetainėje www.vilnius-tourism.lt per metus sulaukta beveik 500 tūkst. unikalių lankytojų, renginių svetainėje www.vilnius-events.lt – daugiau nei 540 tūkst. unikalių lankytojų.
Žieminis Vilnius
Gedimino pilis / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

„Interneto svetainių lankytojų srautai patvirtina, kad šie metai buvo ypatingi Lietuvai ir Vilniui. Sėkmingai vykę ES Pirmininkavimo renginiai, birželio mėnesį startavę „Air Lituanica“ skrydžiai, didžiausiuose pasaulio naujienų portaluose pasirodę reportažai apie Vilnių turėjo įtakos lankytojų srautų didėjimui ir padėjo garsinti miestą“, – teigė Vilniaus turizmo informacijos centro direktorė Jolanta Beniulienė. 

Turizmo svetainės www.vilnius-tourism.lt statistika rodo, kad lankytojų skaičius ženkliai išaugo antroje metų pusėje. Daugiausia informacijos apie Vilnių ieškota liepos, rugpjūčio ir lapkričio mėnesiais, o didžiausias lankytojų skaičius – 4 770 – pasiektas lapkričio 30-ąją, Kalėdų eglutės įžiebimo dieną. Populiariausių ieškomų žodžių sąraše galima išskirti: Kalėdos Vilniuje, ekskursijos, televizijos bokštas, lankytinos vietos. 

Lankytojų srauto iš užsienio statistikoje pirmauja kaimyninės šalys, iš kurių galima greitai ir patogiai pasiekti Vilnių. Pirmąsias pozicijas šalių dešimtuke užima Rusija, Lenkija, Baltarusija, Jungtinė Karalystė, Vokietija. Ypač didelis susidomėjimas pastebimas iš rusakalbių valstybių – Rusijos, Baltarusijos, taip pat daugėja lankytojų ir iš Ukrainos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Belgijos. Įdomu tai, kad svetainėje www.vilnius-tourism.lt lankėsi asmenys iš 187 šalių, tarp kurių galima išvysti ir tolimiausius kraštus: Ruanda, Haitis, Brunėjus, Mozambikas, Maldyvai, Jemenas, Barbadosas ir t.t.   

Renginių svetaine www.vilnius-events.lt daugiausiai naudojasi patys vilniečiai. Svetainėje galima rasti informacijos apie festivalius, koncertus, spektaklius, vakarėlius, tradicinius, nemokamus ar vaikams skirtus renginius. Skaičiuojama, kad kiekvieną mėnesį svetainėje pateikiama informacija apie 800 renginių. Populiariausi renginiai yra folkloro festivalis „Skamba skamba kankliai“, Kultūros naktis, Užgavėnės, Joninių šventė. Būtent birželio 23-ioji buvo ta diena, kai svetainė sulaukė daugiausia lankytojų – 9 295; daugiau kaip 9 100 lankytojų apsilankė ir liepos 5-ąją. 

www.vilnius-events.lt – tai vienintelė renginių svetainė, kurioje informacija skelbiama lietuvių, anglų bei rusų kalbomis, todėl ji naudinga ne tik sostinės gyventojams, bet ir svečiams, atvykstantiems iš užsienio. 2013 m. Vilniaus renginiais labiausiai domėjosi Baltarusijos, Rusijos, Jungtinės Karalystės, Jungtinių Amerikos Valstijų bei Norvegijos gyventojai. Šių šalių lankytojams įdomiausi buvo Vilniuje vykstantys koncertai. 

Akivaizdu, kad Vilnius tampa vis labiau žinomas kaip kultūrinio turizmo miestas. Planuodami savo atostogas, užsieniečiai ieško informacijos internete ir kreipiasi į turizmo informacijos centrą, teiraudamiesi apie būsimas festivalių, tradicinių renginių datas. Atsižvelgiant į šį poreikį, renginių svetainėje jau skelbiami 2014 m. didieji sostinės, Trakų bei Kernavės renginiai, o Vilniaus turizmo informacijos centruose nemokamai platinamas spausdintas 2014 m. renginių kalendorius.  

Tikimasi, kad lankytojų srautai Vilniaus turizmo ir renginių interneto svetainėse ir toliau didės. Kasmet pavasarį lankomumas ženkliai išauga belaukiant pirmojo pavasarinio sujudimo – Kaziuko mugės. Tradicinės  mugės populiarumas atsispindi ir miesto bei apgyvendinimo įstaigų statistikoje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius