-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 08

Teismas skelbs, ar Vilniaus valdžia turi sumokėti 3,35 mln. eurų už aplinkkelio žemę

Vilniaus miesto savivaldybė siekia, kad būtų panaikintas teismo sprendimas mokėti 3,354 mln. eurų kompensacijos keturiems asmenims, kurie prieš 15 metų įsigijo sklypą, per kurį tiesiamas Vilniaus vakarinis aplinkkelis.
Eurai
Eurai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas penktadienį po pietų turėtų priimti sprendimą, ar tenkinti savivaldybės skundą.

„Teismas padės galutinį tašką ne vienus metus trukusioje civilinėje byloje. Savivaldybės nuomone, už išperkamą aplinkkelio statybai reikalingą žemę jos savininkai reikalauja nepagrįstai didelių sumų.

Šioje byloje ypatingai didelę reikšmę turi viešasis interesas, kuris susijęs ne tik su atlyginimu savininkams už paimamą turtą, bet labiausiai – su visuomenės poreikiu tokiu turtu naudotis. Savivaldybės vertinimu, teismui palikus galioti savininkams priteistą nepagrįstai didelę kompensaciją keletui asmenų, bus padaryta didžiulė žala savivaldai ir visiems vilniečiams“, – teigiama sostinės savivaldybės pranešime.

Praėjusių metų rudenį Lietuvos apeliacinis teismas nustatė, kad statomo vakarinio aplinkkelio trasoje (tarp Pašilaičių ir Ukmergės autostrados) Valentinui Baltušiui, Zitai Baltušienei, Vaidotui Ginčikui ir Onai Grinčikienei, 2000 metais įsigijusiems 1,65 hektaro žemės sklypą, turi būti išmokėta 3,35 mln. eurų. Kiek vėliau Lietuvos Aukščiausiasis Teismas priėmė nagrinėti Vilniaus savivaldybės administracijos skundą ir sustabdė žemesnės instancijos teismų priimtų sprendimų vykdymą.

Teismuose nagrinėjama 12 bylų dėl sklypų paėmimo visuomenės poreikiams, tiesiant vakarinį aplinkkelį. Savivaldybės duomenimis, sklypų savininkai iš savivaldybės reikalauja iš viso 16,8 mln. eurų.

Nuo 2012 metų vakarinio aplinkkelio žemės ir kito turto perėmimui savivaldybė iš viso skyrė 8,118 mln. eurų.

90 mln. eurų vertės teismuose keletą mėnesių vilkintas Vilniaus vakarinio aplinkkelio trečiojo etapo projektas pradėtas įgyvendinti pernai liepą. Aplinkkelis yra transeuropinio tinklo dalis, jungsianti tarptautinį transporto koridorių nuo Klaipėdos per Vilnių ir Minską iki Kijevo bei Vilniaus ir Panevėžio automagistralę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius