Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 31

Tiesioginiai skrydžiai iš Sankt Peterburgo į Vilnių turėtų padidinti turistų srautus

Lapkričio 4 d., pirmadienį, 10.20 val. Vilniaus Oro uoste nusileis Rusijos aviakompanijos „Poliot“ lėktuvas. Tai bus tiesioginis Tarptautinio aviareiso „Sankt Peterburgas – Vilnius – Sankt Peterburgas“ pirmasis skrydis. Šia proga Sankt Peterburgo Vyriausybės Turizmo plėtojimo komiteto vadovas Aleksandras Šapkinas lankėsi Savivaldybėje, kur susitiko su turizmo bei kultūros atstovais.
Sankt Peterburgas
Sankt Peterburgas / BFL/Andriaus Žuko nuotr.

„Tikimasi, kad šis skrydis taps dar vienu faktoriumi aktyvinti bendradarbiavimą bei turizmo plėtojimą tarp Vilniaus ir Sankt Peterburgo“, – sakė A. Šapkinas.

Svečias, skrydžio išvakarėse pirmą kartą aplankęs ne tik Vilnių, bet ir Lietuvą, domėjosi miesto turizmo plėtra,  turistų iš Rusijos srautais, naujų bendrų su Vilniumi verslo ir kultūros projektų galimybėmis, domėjosi Lietuvos sostinės tradiciniais bei šiuolaikiniais kultūriniais renginiais, festivaliais, mugėmis, konferencijomis,  kurie savo  patrauklumu pritrauktų kuo daugiau turistų iš Sankt Peterburgo.

Skrydžiai numatomi du kartus per savaitę –  pirmadieniais ir penktadieniais

„Skrydžiai numatomi du kartus per savaitę –  pirmadieniais, penktadieniais, todėl,  manau, turistams labai palankios trumpos savaitgalinės kelionės. Labai svarbu iš Vilniaus gauti  kuo daugiau informacijos apie mieste vykstančius renginius, kad keliautojai efektyviai ir naudingai  susiplanuotų savo laiką“, – sakė svečias.

Remiantis Statistikos departamento duomenimis, per pusę metų Vilniuje viešėjo apie 50 tūkst. turistų iš Rusijos – rusai jau seniai yra turizmo rinkos 1-oje vietoje, ir yra aiški rusų turistų srautų augimo tendencija.  99 proc. turistų, apsilankę

Vilniuje, pažymi, kad grįš, arba pasiūlys atvykti čia savo artimiesiems, draugams. Sankt Peterburgo duomenimis, per 9 šių metų mėnesius keliaujančių iš Sankt Peterburgo į Vilnių skaičius išaugo net 23 kartus.

Sankt Peterburgo turizmo atstovai buvo pakviesti į Vilniuje vyksiančią 2014 m. turizmo parodą-kontaktų mugę CONVENE,  Sankt Peterburgas 2014-aisiais planuoja Vilniuje surengti verslininkų forumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius