-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 25

Vilnius nutraukė 4 paskolų konkursus, skolinsis neskelbiamų derybų būdu

Pasikeitus Europos Sąjungos (ES) direktyvai, numatančiai, kad perkančiosios organizacijos paskolas gali gauti be viešojo pirkimo procedūrų, Vilniaus valdžia nutraukė 4 paskolų konkursus ir iš komercinių bankų sieks pasiskolinti neskelbiamų derybų būdu. Sostinės valdžia iš viso ketina pasiskolinti iki 86,5 mln. eurų.
Vilniaus miesto savivaldybė
Vilniaus miesto savivaldybė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Viešųjų pirkimų ataskaitose nurodoma, kad lapkričio nutraukti trys šių metų vasarį skelbti konkursai ir vienas pernai vasarį paskelbtas, bet kelis kartus koreguotas paskolų konkursas.

Savivaldybės Ekonominės analizės ir strateginio planavimo skyriaus vedėjas Gintaras Kaminskas BNS teigė, kad konkursai nutraukti, kadangi pasikeitus Viešųjų pirkimų įstatymui paskolų konkursai turi būti vykdomi neskelbiamų derybų būdu.

„Nebėra prasmės tęsti konkursus, kadangi pagal įstatymą dabar konkursų nebereikia paskoloms. (...) Dabar tiesiog reikia daryti apklausas, parinkti atitinkamas sąlygas, kad jos būtų logiškos, dalyviai pateikia pasiūlymus, jie fiksuojami ir pasirenkamas nugalėtojas“, – BNS aiškino G.Kaminskas.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Vilniaus miesto savivaldybė
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Vilniaus miesto savivaldybė

Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) vadovė Diana Vilytė BNS teigė, kad šių metų vasarą dėl pasikeitusios ES direktyvos keitėsi ir Viešųjų pirkimų įstatymas, o pakeitimai numato, kad paskolos nuo šiol nėra viešųjų pirkimų objektas ir jos gali būti imamos neskelbiamų derybų būdu.

Vilniaus valdžia vasarį paskelbė tris iki 72,186 mln. eurų paskolų konkursus. Gautomis lėšomis ketinta refinansuoti anksčiau iš bankų paimtas paskolas: iki 20,973 mln. eurų paskola planuojama padengti SEB ir „Nordea“ sindikato suteiktas kreditas investicijų projektams, iki 31,923 mln. eurų paskola -keturias DNB banko 2011 metais suteiktas paskolas, o dar iki 19,289 mln. eurų paskola – SEB banko, bankų sindikato, kurio agentas buvo SEB, ir banko „UniCredit“ suteiktas paskolas.

Sostinės savivaldybė 2014 metų vasarį buvo paskelbusi 14,303 mln. eurų vertės paskolą skoloms grąžinti. Šio konkurso sąlygos buvo kelis kartus pildomos, o vokų su pasiūlymais atplėšimas vyko antradienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius