Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 12 /08:39

Visuomenei bus pristatytas naujas Lukiškių aikštės veidas

Ketvirtadienį Lietuvos architektų sąjungoje bus galima susipažinti su būsimu naujuoju Lukiškių aikštės veidu.
Lukiškių aikštė
Lukiškių aikštė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Bus pristatytas šios aikštės sutvarkymo projektas, kurį kūrė architektai Gintaras Čaikauskas, Linas Naujokaitis, Virginija Vencūkienė, Alicija Grigūnienė ir kt. Prieš tai jis bus pristatytas laisvės kovų dalyviams, architektų bendruomenei.

„Nors atkūrus Lietuvos nepriklausomybę ir buvo surengti keli Lukiškių aikštės sutvarkymo konkursai, bet viskas užstrigo dėl interesų, nuomonių ir ginčų sankirtos. Visuomenė neslėpė nusivylimo, kad taip ilgai delsiama pakeisti suvargusį vienos svarbiausių šalies aikščių veidą, jo sovietinę emocinę išraišką. Tą sankirtą pagaliau pavyko įveikti bendromis vyriausybės, Aplinkos ministerijos ir sostinės savivaldybės pastangomis“, – sako aplinkos ministro patarėjas Algirdas Žebrauskas.

Vasario 29 d. pasirašyta sutartis dėl Lukiškių aikštės sutvarkymo, rašoma pranešime spaudai. Pagrindiniams aikštės sutvarkymo projekto sprendiniams vyriausybė ir ministerija pritarė prieš mėnesį. Tikimasi, pasak A.Žebrausko, kad netruks apsispręs ir Vilniaus savivaldybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius