Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„WikiLeaks“ vadovo Juliano Assange'o ekstradicija bus svarstoma vasario pradžioje (atnaujinta 16 val.)

Didžiosios Britanijos teismas tinklalapio „WikiLeaks“ įkūrėjo Juliano Assange'o ekstradicijos Švedijai dėl įtariamų seksualinių nusikaltimų klausimą išsamiai nagrinės vasario 7-8 dienomis, antradienį paskelbė teisėjas.
Julianas Assange'as
Julianas Assange'as. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Apygardos teisėjas Nicholas Evansas šio posėdžio datą paskyrė per 10 minučių trukusį susitikimą Vulvičo karūnos teismo rūmuose Londono pietryčiuose, kur 39 metų L.Assange'as tik patvirtino savo vardą ir adresą.

Po pastarojo posėdžio L.Assange'as sakė žurnalistams: „Esame patenkinti šiandienos baigtimi... Mūsų darbas su „WikiLeaks“ nesilpnėja.“

Tolesnis ekstradicijos svarstymas vyks tuose pačiuose teismo rūmuose, kurių salėje tilps daugiau žurnalistų negu mažesniuose rūmuose Londono centre, kur vyko ankstesni L.Assange'o bylos posėdžiai.

Po pastarojo posėdžio L.Assange'as sakė žurnalistams: „Esame patenkinti šiandienos baigtimi... Mūsų darbas su „WikiLeaks“ nesilpnėja.“

Teisėjas sutiko pakeisti L.Assange'o paleidimo už užstatą sąlygas, kai byla bus išsamiai nagrinėjama: vasario 6–7 dienomis jis galės apsistoti žiniasklaidos klube „Frontline“, kuris yra „WikiLeaks“ būstinė Didžiojoje Britanijoje.

„Vienintelis pakeitimas jūsų paleidimo už užstatą sąlygose – jog vasario 6-osios ir 7-osio naktimis galėsite apsistoti klube „Frontline“ Londone“, – nurodė teisėjas.

L.Assange'as šiuo metu yra apsistojęs savo draugo Vaughano Smitho, kuris yra vienas iš „Frontline Club“ įkūrėjų, užmiesčio viloje Rytų Anglijoje. Jis ten gyvena nuo gruodžio 16 dienos, kai buvo paleistas už užstatą po britų policijos įvykdyto arešto pagal Švedijos išduotą orderį.

Pastarąjį trumpą teismo posėdį stebėjo garsios 39 metų australo rėmėjos: visuomenės veikėja Jemima Khan ir žmogaus teisių aktyvistė Bianca Jagger.

Tamsiai mėlyną kostiumą vilkėjęs ir kaklaraištį pasirišęs šviesiaplaukis L.Assange'as atrodė atsipalaidavęs, kai pasirodė kaltinamųjų suole už stiklinės sienelės. Prieš posėdį jis juokėsi ir šmaikštavo su dviem kalėjimo darbuotojomis.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius