Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Prezidentė: Žalgirio mūšio pergalė lietuvių ir lenkų tautas įkvepia siekti reikšmingų laimėjimų ateityje

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė Krokuvoje kartu su išrinktuoju Lenkijos Prezidentu Bronislawu Komarowskiu, iškiliais Lenkijos valstybės ir visuomenės atstovais dalyvavo Žalgirio mūšio 600-ųjų metinių iškilmingame paminėjime.
Prezidentė Dalia Grybauskaitė
Prezidentė Dalia Grybauskaitė / Karolio Kavolėlio / BFL nuotr.

„Čia, prie didingo paminklo Žalgirio mūšiui atminti, lietuvių tautos vardu sveikinu brolišką lenkų tautą su mūsų bendros didžios pergalės 600 – ųjų metinių sukaktimi“, – į iškilmių dalyvius lenkiškai kreipėsi Lietuvos vadovė.

Savo sveikinimo kalboje Prezidentė Dalia Grybauskaitė pabrėžė, jog Žalgirio mūšio lietuvių ir lenkų tautoms pergalė yra labai svarbus laimėjimas, o abiejų tautų vienybė prieš 600 metų sutelkė kitas Vidurio bei Rytų Europos tautas ir nulėmė tolimesnį šio regiono šalių bei visos Europos likimą.

„Per amžius mūsų tautas sieja panašus likimas, bendri idealai, siekiai ir net ryškiausios asmenybės – taip pat bendros. Jogaila ir Vytautas, Jadvyga ir Barbora, Adomas Mickevičius ir Česlovas Milošas bei daugelis kitų. Ir dabar yra visos prielaidos mūsų tautoms kartu veikti, siekti ir laimėti. Sąlyga – viena ir amžina, istorijos tiek daug kartų patvirtinta – vienybė. Tada mes būsime neįveikiami“, – kalbėjo Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Valstybė vadovė išreiškė tvirtą įsitikinimą, kad XXI amžius ir net artimiausi metai leis lietuvių ir lenkų tautoms vėl pasiekti ne mažiau reikšmingas pergales, tik jau taikiame mūšyje už ateitį.

Lietuvos Prezidentė ir išrinktasis Lenkijos Prezidentas padėjo gėlių vainikus prie Žalgirio mūšio paminklo, Vavelio pilyje atidarė parodą „Puikios pergalės garbei“, vėliau dalyvaus dvišalėje darbinėje vakarienėje. Rytoj Varšuvoje Prezidentė Dalia Grybauskaitė kartu su Vidurio ir Rytų Europos valstybių vadovais dalyvaus dalykiniuose pusryčiuose, istorinėje Žalgirio mūšio vietovėje Griunvalde sakys sveikinimo kalbą 600-ųjų Žalgirio mūšio metinių iškilmėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius