Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

Mažytis šuniukas išgelbėjo savo šeimininko gyvybę

Mažas baltas šuniukas, vardu Toby vienam britui nuo šiol yra ne tik geriausias draugas – senolis Derekas Ramsdenas savo augintiniui dėkingas už išgelbėtą gyvybę, rašo „The Daily Mail“.
Lhasa Apso veislės šuniukas
Lhasa Apso veislės šuniukas / 123rf.com

81-erių Derekas Ramsdenas su 10 metų jaunesne žmona Ada atostogavo Velse, kai senolį vieną lietingą dieną ištiko nelaimė.

Derekas išėjo pavedžioti savo du šunis – 18-os metų Stafordšyro bulterjerą Bruno ir 7-erių Lhasa Apso veislės Toby. Vyriškis augintinius vedžiojo palei nedidelės uolos kraštą – dėl kelias dienas pliaupusio lietaus žemė suminkštėjo ir Derekas įgriuvo kartu su žemės luitu į purvo pelkę.

Senasis Bruno į šeimininko nelaimę nesureagavo – tiesiog nuėjo šalin. O štai mažasis Toby nubėgo apie pusę kilometro iki arčiausiai buvusių žmonių kviesti pagalbos.

„Man pavyko įsikibti į nulūžusį užtvarą, tačiau mano amžiuje ilgai išsilaikyti iškėlus rankas sunku. Išsiropšti niekaip nepavyko, man buvo baisu, – pasakojo senolis. – Nė nenoriu pagalvoti, kas būtų nutikę, jei ne Toby.“

Tuo metu drąsusis Toby nulėkė iki netoliese besidarbavusių vyrų grupelės – šuo pradėjo ant jų įkyriai loti ir kvietė sekti paskui. Darbininkai, anksčiau matę praeinantį vyrą su šiuo šuniuku, ėmė sekti paskui. Toby greitai bėgo rodydamas kelią ir vis atsigręždamas žiūrėjo, ar gelbėtojai spėja paskui jį.

„Toby yra labai atsidavęs ir ištikimas šuo – jis tikras didvyris. Iš tiesų Toby mane nustebino, nes jis nėra labai draugiškas su kitais žmonėmis. Kai pasivaikščiodami ėjome pro tų darbininkų grupelę, jis nepraleido progos jų piktai aploti, tačiau ištikus nelaimei bėgo prašyti jų pagalbos“, – pasakojo Derekas, mažąjį šuniuką dabar vadinantis savo asmenine Lese.

Herojiškai pasielgusio šunelio Toby ir jo šeimininko Dereko nuotraų galite pamatyti paspaudę čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius